Ar teisinga skirti 1 MGL 65 proc. dieninių studentų, studijuojančių valstybės finansuojamose vietose. Tai sudaro apie 30 mln. Lt.

Ar apskritai teisingi stipendijų skirstymo prioritetai ir metodika? Pagal ją universitetinių studijų finansavimo poreikis – 399 mln. Lt, o skiriama – 190 mln.

Jei studijų krepšelio oponentai teigia, kad socialiai remtinas asmuo negalės susimokėti jam tenkančios studijų įmokos dalies, kaip elgtis su tais 30 mln. Lt, kurie išdalijami 65 proc. studentų, neatsižvelgiant socialinės padėties?

Apie tai – ketvirtadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidoje dalyvauja Seimo vicepirmininko padėjėjas Gytautas Damijonaitis, Mykolo Romerio universiteto prorektorius Rimantas Vaitkus ir Biotechnologijos instituto laboratorijos vedėjas Daumantas Matulis. Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose. Laidos metu klausytojai galės užduoti dalyviams klausimus telefonu (8 ~ 5) 2 431 431.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.