Vizito metu ambasadorius R.Šidlauskas susitiks su Krasnojarsko krašto gubernatoriaus pavaduotoju, administracijos vadovu Sergijumi Sokolu, Krasnojarsko miesto administracijos vadovo pavaduotoju Vasilijumi Kuimovu, Pedagoginio universiteto vadovybe ir akademine bendruomene. Universiteto studentams ambasadorius pristatys Lietuvos politinę sanklodą ir makroekonominius rodiklius. Delegacija apsilankys Krasnojarsko hidroelektrinėje.

Kaip skelbia Užsienio reikalų ministerija, programos „Langas į Lietuvą“ metu rengiamas bendras Lietuvos ir Krasnojarsko krašto verslo forumas, Lietuvos verslininkai galės gauti informacijos apie esamos rinkos sąlygas, susirasti naujų verslo partnerių ir aptarti jau plėtojamų ryšių perspektyvas.

Lietuvos delegacija susitiks ir su vietos lietuvių bendruomene, atsakys į rūpimus klausimus, suteiks informacijos apie pilietybę, Lietuvos pasų išdavimą bei vizas. Taip pat bus aptariamos ir bendradarbiavimo su išeivija plėtros perspektyvos.

Lietuvos bendrijos sukūrimo 15-mečio proga lietuvių bendruomenei ir miesto visuomenei lietuvių liaudies dainas atliks folklorinis ansamblis kartu su Veronika Povilioniene ir Sauliumi Balandžiu. Bus rodomi filmai „Vienui vieni“ ir „Turtuolis vargšas“. Rokas Zubovas gros Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinius, bus atidarytos grafiko Sauliaus Valiaus ir fotografo Algimanto Sutkaus parodos.

Tęsdama gražią tradiciją, Lietuvos ambasada Krasnojarsko lietuvių bendruomenei padovanos lietuvių kalbos mokymosi priemonių – vadovėlių, kompaktinių plokštelių, žodynų. Ši graži dovana nupirkta už Maskvoje įvykusio „LT identity“ dizainerių kolektyvo kolekcijos pristatymo ir aukciono metu surinktas lėšas.

Krasnojarskas – didžiausias pramonės ir kultūros centras Rytų Sibire, antro pagal dydį Rusijos subjekto – Krasnojarsko krašto sostinė. 2002 metais surašymo duomenimis, Krasnojarske gyvena daugiau nei 912 tūkstančio žmonių. Jau keleri metai Krasnojarskas yra pripažįstamas kaip geriausiai sutvarkytas Rusijos miestas. Mieste yra daugiau kaip 130 stambių ir vidutinių įmonių. Pagrindinės gamybos šakos: spalvotoji ir juodoji metalurgija, mašinų gamyba ir metalo apdirbimas bei chemijos pramonė.