Nusibodo joms būti tik namų šeimininkėmis, vakarėlių lankytojomis ar garsių vyrų gyvenimo draugėmis bei žmonomis. Nori, kad jas vadintų verslininkėmis, salonų vadovėmis ar net koncernų valdytojomis. Garsių ir turtingų vyrų pašonėje tokiais titulais puikuotis – ne problema. Jei neįsisuka pačios, vyrai verslą joms tiesiog dovanoja.

Reklama – garsus vyras

Vienas iš puikiausių verslo reklamos būdų Lietuvoje – garsus vyras pašonėje. Net jei anksčiau apie jus niekas nežinojo, atsidūrusios tokio stipriosios lyties atstovo horizonte, tapsite vaikštančia savo verslo reklama. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Ingai Bytautei draugystė su pramogų verslo rykliu Jogaila Morkūnu tapo puikia reklama jos netradiciniam verslui – išskirtinių kelionių organizavimui.

Tiesa, moteris sako, kad vien garsaus vyro pašonėje neužtenka. „Bet kokia verslo reklama yra reklama, tačiau jei jo idėja bus netikusi, šalia tavęs gali stovėti nors ir pats Hugh Grantas – nepadės“, – įsitikinusi moteris. Ji neseniai išsiskyrė su J.Morkūnu, tačiau visuomenei tapo žinoma lyg artimiausia giminaitė ir unikaliu verslu sėkmingai užsiima štai jau dvejus metus.

Sėkmė atskleidus šeimos užkulisius

Kita moteris taip pat gaudo laimės paukštę, kol pašonėje žinomas vyras – buvusio grupės ŽAS nario, dabar savivaldybės tarnautojo Lino Karaliaus-Ezopo dabartinė draugė Gintarė Gurevičiūtė jau žinoma kaip kasyčių pynėja. Neseniai vienoje televizijos laidoje pora prisipažino, kad savo draugyste nusprendė pasinaudoti visapusiškai.

Buvusi kailių magnatės Nijolės Veličkienės marti Rasa, skirdamasi su jos sūnumi Liutauru, taip pat puikiai sužaidė reklamuodama savo veiklą – drabužių modeliavimą: šalies spaudai ji išklojo visą tiesą apie garsios šeimos užkulisius. Moters veidas kaipmat tapo žinomas, o nuolatinių klienčių sąrašas pasipildė naujomis.

Pinigai – turtingų vyrų

Dar lengviau kelią į sėkmingą verslą skintis toms, kurias vyrai mėgsta lepinti įspūdingomis dovanomis – salonais, klinikomis ar net koncernais. Tačiau moterys tikina, kad taip atrodo tik žvelgiantiems iš pašalies.

„Nebuvo taip, kad man padavė raktelius nuo „gatavų“ patalpų. Tik eik ir dirbk“, – neslėpė buvusi seimūno Antano Boso žmona Loreta, vadovaujanti nuosavam medicinos centrui „Lorna“. „Dažnai sakau, kad tai mano trečias vaikas. Pati ir statybas prižiūrėjau, ir dizainerė buvau. Viską susikūriau pati“, – patikino moteris, iš vyro milijonieriaus kuriant verslą sulaukusi tik finansinės paramos.

Kitai žinomai moteriai – niekaip iš Rusijos negrįžtančio „darbiečio“ Viktoro Uspaskicho žmonai Jolantai Blažytei – buvo gerokai paprasčiau. Prieš sukdamas į didžiąją politiką sutuoktinis jai perrašė didžiąją dalį turto, kuris vertinamas daugiau nei 100 milijonų litų. Jolanta šiandien – galingo koncerno „Vikonda“ komercijos direktorė. Dizainerei Ramunei Piekautaitei taip pat nemenkai padėjo draugas milijonierius Kęstutis Verslovas. Kai moteris laimėjo pagrindinį festivalio „In Vogue“ prizą, su verslininku dar nedraugavo, tačiau vėliau jis drabužių kūrėją parėmė finansiškai.

Dovanų – nauja veikla

Kol žinomi sporto pasaulio vyrai užimti varžybomis įvairiausiose svečiose šalyse, jų žmonos nenuobodžiauja ir aplink puodus nesikuičia. Disko metiko Virgilijaus Aleknos žmona Kristina jau kelerius metus vadovauja interjero salonams. Neseniai krepšininko Giedriaus Gusto, žaidžiančio Rusijoje, žmona Dovilė atidarė parduotuvę, prekiaujančią garsių firmų drabužiais ir aksesuarais. Visa tai įgyvendinti padėjo sporto aukštumų pasiekę sutuoktiniai.

Į verslą prieš kelis mėnesius nėrė ir koncerno „Ranga IV“ vadovo Laimučio Pinkevičiaus draugė Asta Valentaitė. Modelis vadovauja prabangos prekių salonui „Frette“, kurį jai vyras dovanojo. „Neslėpsiu, tokia parama buvo labai svarbi. Juk verslas – ne žaidimas. Žinoma, reikėjo pagalbos“, – sakė moterų verslininkių gretas papildžiusi vilnietė. Ji, kaip ir kitos L.T. kalbinamos pašnekovės, pripažino tik namie sėdėti nenorinčios ir neketinančios, tačiau patikino, kad bet kokia veikla irgi nepultų užsiimti. „Man būtų nepriimtina dirbti tai, kas man nepatiktų. Svarbiausia, kad veikla domintų mane pačią“, – užtikrino salono vadovė.