Vakarienės rėmėjų ir organizacinio komiteto narių pastangomis pavyko surinkti net 22 neeilinių tyliojo aukciono prizų, tarp kurių – išskirtinės kelionės ir savaitgaliai Jungtinės Karalystės ir Lietuvos viešbučiuose, restoranuose, meno kūriniai ir knygos, krepšinio legendų pasirašyti kamuoliai, fantastiškas kruizas privačia jachta, diena britų televizijos serialo filmavimo aikštelėje ir analogiška interjero puošmena, kokią turi pirmoji Didžiosios Britanijos ponia Cherie Blair.

Vakaro organizatoriai pasidžiaugė, kad dar stipresniu magnetu nei meninė vakaro programa vis dėl to tapo pats labdaros tikslas – padėti gausių skurstančių Tauragės rajono šeimų vaikams pagaliau patirti tikras vasaros atostogas surengiant jiems vasaros stovyklą su kultūrinio, pažintinio ir sportinio ugdymo programa.

„Esame šalininkai požiūrio, kad geriau jaunam žmogui duoti ne žuvį, o meškerę ir išmokyti jį žvejoti. Mums atrodė svarbu, kad už surinktas lėšas skurstančių šeimų vaikams bus perkami ne saldainiai, drabužiai, magnetolos ar televizoriai, o padovanotos atostogos – su kultūrine, sporto, pažintine, ugdymo programa, su naujomis draugystėmis, su normaliais vaikystės įspūdžiais ir atradimais, su pažinimo džiaugsmu, kuris išliks visam gyvenimui ir padės formuotis jaunai asmenybei“, - vakaro organizatoriams atrodė labai svarbu, kad surinktos lėšos būtų skiriamos ne materialiems, o vaikų ugdymo poreikiams.

Kilnus tikslas suvienijo Jungtinėje karalystėje įsikūrusius Lietuvos respublikos ambasados darbuotojus, bankininkus ir darbininkus, verslininkus ir žurnalistus, menininkus ir prekybininkus – visus tuos lietuvius, kurie gyvendami Didžiojoje Britanijoje neliko abejingi skurstančių mažylių likimams.

Pasak pirmąją tokio pobūdžio vakarienę organizavusių lietuvių, visi 220 renginiui skirtų bilietų, įkainotų 100 svarų, buvo parduoti akimirksniu. Kiek leidžia viešbučio saugos taisyklės, buvo pridėta keliasdešimt papildomų vietų ir nusidriekė kelių dešimčių vietų laukiančiųjų sąrašas. Nuo kiekvieno parduoto bilieto 45 svarai atiteko renginį parėmusiam ir vakarienę patiekusiam viešbučiui, o likusieji 55 svarai skirti mažųjų ugdymui.

Ne tik labdarai surinktos lėšos pranoko planuotą sumą – prie svarbaus vaikų ateičiai tikslo prisidėjo ir Lietuvos Respublikos Švietimo ministerija, tad Pirmosios Britanijos lietuvių labdaros vakarienės rezultatas maloniai nustebino. Vietoje planuotos pagalbos 195 Lietuvos vaikams bus nudžiugini daugiau nei 400 Tauragės rajono mažųjų.

Labdaringo vakaro Londone akimirkos: