Šį sezoną populiarūs įvairaus ilgio sijonai, tačiau dėmesys labiau kreipiamas į suformuotus, regis, per didelius, platėjančius sijonus, pustus ties klubais ar su į vidų užlenktu ir šiek tiek parauktu atlanku.


Ne ką mažiau dizainerių pamėgti klostuoti ar laipsniškai klostuoti sijonai. Pastarieji, ypač siūti iš plono audinio (krepo, šilko, šifono, plonytės medvilnės) suteikia rafinuotumo ir moteriškumo.


Populiari asimetrija, kai skiriasi sijono ilgis priekyje ir gale, arba priekyje ir šone. Einant tokie sijonai banguoja ir suteikia elegancijos, grakštumo.

Britų ir prancūzų pavasario-vasaros kolekcijose karaliauja sijonai (pieštuko formos, šiek tiek į apačią siaurėjantys) paaukštinta talija, kurių ilgis siekia kelius.

Tulpės ir varpelio formos sijonai dominuoja laisvalaikio aprangoje. Kai kurie dizaineriai, norėdami išryškinti tulpės „žiedą“ (klubus), sijono atlanką puošia klostėmis.

Varpelio forma išryškinama daugybe sąsiuvų ties liemeniu ar pūstais pasijoniais.

Platėjantį sijoną derinkite su labiau prie kūno priglundančia palaidinuke, švarkeliu ir įsispiriamais arba uždaro kulno bateliais. Tulpės formos sijonas su paaukštinta talija puikiai atrodys suderintas su marškiniais, pavyzdžiui, platesnėmis ir ties riešais surauktomis rankovėmis, trumpu švarkeliu ir aukštakulniais su mažute skylute nykščiui.

Jei dėvėdamos trumpesnį sijoną jaučiatės nejaukiai, jį galite derinti su džinsais, ilgomis kojinėmis ar timpėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją