13 numeriu pažymėtas per du aukštus įrengtas 5 kambarių butas Šiaulių parko pakraštyje puikiai pritaikytas gyventi. Jame yra virtuvė, būtina jos įranga, svetainė, du miegamieji, poilsio kampas. Buto, savivaldybės įsigyto 1991 metais, išlaikymas Šiaulių miestui per metus atsieidavo apie 15 tūkst. Lt.

Bute yra telefonas, kurio numeris neskelbiamas Šiaulių savivaldybės išleistoje telefono knygelėje. Iš buto galima patekti į terasą ant stogo. Šiaulių savivaldybės dokumentuose šios patalpos įrašytos tarp vadinamųjų pagrindinių priemonių. Prieš kelias savaites butas buvo "išslaptintas" ir parengtas privatizuoti.

Ne vienintelis

Šis butas prieš pasikeičiant Šiaulių valdžiai buvo Miesto ūkio skyriaus žinioje. Šio skyriaus žinioje buvo ir Kelmės rajone, Jadvygavos kaime, esanti sodyba, kurioje, LŽ žiniomis, taip pat vykdavo konfidencialūs vakarėliai, būdavo organizuojamas valdininkų poilsis.

Už šiuos slaptus Šiaulių valdininkų "kampelius" buvo atsakingas Miesto ūkio skyriaus viršininkas Algirdas Alūzas. Jis buvo vienas pirmųjų, naujosios Šiaulių valdžios paskelbtų "persona non grata". Rugsėjo mėnesį, pasiėmęs solidžią kompensaciją, A.Alūzas apleido Šiaulių miesto ūkį ir išėjo į Telšių regiono kelius.