Kokį įspūdį to meto žmonėms padarė elektra? Pasakojo buvęs kunigaikščio B.Oginskio tarnas, Rietavo gyventojas J.Kalnikas: „Kuomet iš elektrinės tiesė laidus į dvaro rūmus, žmonės stebėjosi, kas čia būsią, kad ugnis kūrensis viename laidų gale – elektrinėje, o šviesa švies kitame gale – dvaro rūmuose. Kada vyrai pamatė šviečiančią elektros lemputę, vieni bandė ją užpūsti, kiti – prie jos pypkes uždegti, treti bijojo prisiartinti... o kai užsidegė elektra bažnyčioje, į Rietavą važiuodavo pažiūrėti šitos šviesos iš visų Žemaitijos kampų“.

Tai įvyko praėjus vos 13 metų po elektros lemputės išradimo ir vos 10 metų po pirmosios pasaulyje elektrinės atidarymo.

Lietuva tik 10 metų atsiliko nuo tokių šalių, kaip Prancūzija, Anglija ir JAV. Elektros lemputės įžiebimas Rietave pradėjo elektros energetikos erą Lietuvoje.

Rietavas – nedidelis Lietuvos miestas, bet garsus savo praeitimi, žmonėmis ir jų darbais. Pirmą kartą istoriniuose šaltiniuose paminėtas jau 1253 metais, o nuo 1792 metų Rietavui buvo suteiktos Magdeburgo teisės ir herbas.

Pirmosios lemputės įžiebimas rodo, kad mokslo ir technikos naujovės gali gimti ne tik sostinėse ir didmiesčiuose, bet ir mažuose miesteliuose. Juose taip pat netrūksta asmenybių, noro tobulėti ir kurti.