Po atitinkamu Seimo nutarimo projektu renkami parlamentarų parašai. Anot parlamentarės, šiuo metu nustatoma grąžintinos žemės vertė akivaizdžiai skiriasi nuo realios žemės vertės, o tai pažeidžia žmonių teises ir sudaro palankias sąlygas valdininkų korupcijai bei piktnaudžiavimui.

Pasak L. Mogenienės, tai patvirtina piliečių skundai įvairioms valstybės institucijoms, su žemės reforma ir konkrečiai su žemės vertinimu susijusiomis bylomis apkrauti teismai ir šalyje jaučiamas bendras žmonių nusivylimas žemės klausimo sprendimu.

Seimo narės duomenimis, pavyzdžiui, Kauno mieto Savanorių prospekte pagal minėtą metodiką apskaičiuota pusės hektaro žemės vertė sudaro 3397 litus, nors jau iš sudarytų ir įregistruotų sandorių matyti, kad šiuo metu reali vieno aro kaina šioje miesto teritorijoje - nuo 100 000 litų 200 000 litų.

Anot L. Mogenienės, dabartinė Vyriausybė deda daug pastangų siekdama užbaigti žemės reformą iki 2007 m. pabaigos ir taisydama žemės reformos klaidas, padarytas reformos pradžioje.

"Jei Konstitucinis Teismas priimtų nagrinėti šį klausimą, būtų įmanoma laikinai sustabdyti ydingą vertinimo procesą, o žemės vertės nustatymo metodikos peržiūrėjimas leistų Vyriausybei pasiekti iškeltą tikslą - užbaigti žemės reformą skaidriai ir teisingai", - mano kreipimąsi į Konstitucinį Teismą inicijuojanti Seimo narė.