Ekrano dievaitei už malonumą atsigaivinti įžymiajame Trevio fontane šiais laikais tektų pakloti 500 eurų (1725 litų), sekmadienį rašė laikraštis "Corriere della Sera". Tačiau už maudynes šiuolaikiniuose fontanuose pagal naująsias miesto taisykles tektų mokėti tik 100 eurų baudą.

Maudynių mėgėjai nėra vienintelė Trevio fontano problema. Praėjusią savaitę dėl kaltinimų vagyste buvo suimtas benamis, kuris ilgą laiką pragyvenimui "užsidirbdavo" žvejodamas į šį fontaną - Renesanso šedevrą - sumestas monetas.

Romos gyventojams taip pat gali būti skiriamos baudos už skalbinių džiovinimą atvirame ore ir už jų šunų tuštinimąsi gatvėse. Baudą gali tekti mokėti net tam, kuris išvesdamas šunį nepasiima specialaus maišelio ir lopetėlės.

Tačiau pasivaikščiojimas po Amžinąjį miestą saulėtą vasaros popietę parodė, kaip pareigūnams gali būti sunku įgyvendinti naująsias taisykles. Turistai nesivaržydami istoriniuose fontanuose vėsina savo kojas ir net galvas, ant virvių po langais džiūsta paklodės, marškiniai ir kojinės, o popinami šuneliai tūpčioja ant šaligatvių.