„Viskas, bėgu: po valandos užsirašiusi depiliacijai. Meistrė negali pakęsti vėluojančių! O užsirašyti pas ją sudėtingiau, nei patekti pas prezidentą!“ – šūkteli kolegė, išbėgdama į gatvę. Žinovės supras, kad ji kalba visai ne apie primityvų plaukų šalinimą nuo kojų ar rankų. Kai aukštuomenės dama kalba apie depiliaciją, ji turi omenyje šį tą intymesnio. Juk bikini dizainas – viena aktualiausių šio sezono moteriškų temų.

Intymus reikalas

Niekas nesiginčija, kad vadinamoji braziliška depiliacija egzistuoja daugybę metų. Tik ne visur moteriškų grožybių apnuoginimas iškart prigijo. Merginos įprastu judesiu šalindavo plaukelius palei kelnaičių kraštelį, neteikdamos šiam procesui ypatingos reikšmės.

Sunku pasakyti, kas čia suteikė postūmį: kelnaičių su juostele populiarumas, pernelyg didelis išsilaisvinimas, blizgūs žurnalai su pabrėžtinai apnuogintomis modelių grožybėmis ar naujų seksualinių potyrių troškimas...

Kaip ten bebūtų, šiandien net ir menkiausi plaukelių požymiai tarp kojų – neleistinas dalykas. Lygi ir gundančiai žavinga – tokia privalo būti stilingos merginos bikini zona.

Žvaigždės neatsilieka. Pasistengus paparacams, visas pasaulis sužinojo, kad dainininkė Britney Spears – braziliškos depiliacijos šalininkė. Užsisegus mini sijonėlį ir atsisakius kelnaičių, iš automobilio derėtų išlipti atsargiau...

Bet kokia kaina

Braziliška depiliacija tapo kultine procedūra. O su vašku dirbančios profesionalės – tikromis žvaigždėmis. Joks peiliukas, kremas, o juolab elektrinis depiliatorius, neduos trokštamo rezultato. Kas bandė – žino. Todėl lengvą ranką turinčių meistrių vardai perduodami iš lūpų į lūpas. Ir apie gėdą čia neina net kalba. Norėdamos „susidoroti“ su nereikalingais plaukeliais, mes pasiryžusios neįtikėtiniausioms pozoms ir didžiausiam skausmui.

Kartais pasitaiko ir komiškų situacijų. Štai kartą išsiruošė moteris fotoepiliacijai į garsią kliniką. Nusirengė, užsimetė tik pusiau permatomą chalatėlį ir atsidūrė priešais... vyrą – lazerinių ir foto metodikų specialistą. Teko merginai savo grožybes patikėti nepažįstamajam. „Viskas priminė sadomazochizmo seansą. Jis uždengė mano akis. Paguldė ant kušetės. Paėmė nesuprantamą aparatą ir pradėjo deginti odą gaktos srityje...“ Tiesa, moteris prisipažįsta, kad tuo visa erotika ir baigėsi, nes profesionalai netgi netoleruoja minčių apie kažką intymaus.

Vyrų požiūris

O kaip gi vyrai? Jie daugiau nei sužavėti, aišku, jeigu nėra pernelyg konservatyvūs ar kompleksuoti. Jiems tai patinka ne vien todėl, kad giliai širdyje svajoja apie Lolitą, bet ir dėl ryškių seksualinių įspūdžių.

Prancūzų statistika rodo, kad vidutiniškai apie 20 proc. stipriosios lyties atstovų negali pakęsti plaukų ant moters genitalijų. Ypatingai jauni vyrai. Net 26 proc. jaunuolių netoleruoja tokio „apsileidimo“. Tarp vyresnių nei 35 metų vyrų – 11 procentų. 68 proc. apklaustų vyrų nėra tokie kategoriški, vis dėlto pripažįsta, kad pirmenybę teiktų damai su beplaukėmis grožybėmis.

Iš kur tokie polinkiai? Čia daugiausia pornografinių filmų ir vyrams skirtų žurnalų kaltė. Čia besipuikuojančios iki paskutinio milimetro depiliuotos herojės seksualumą neišskiriamai susieja su beplaukiu kūnu. Tad nenuostabu, kad vyrai tapo aistringais braziliškos bikini zonos gerbėjais.

„Dauguma klienčių pirmą kartą į šią procedūrą ateina paprašytos meilužio ar vyro. Stiprioji lytis dabar išlepinta ir bodisi tarp kojų esančiais plaukais. Dėl to kai kurios merginos kas savaitę atbėga, kad specialistas pakoreguotų. Tačiau tai jau kraštutinumas – paprastai rezultatas abi puses tenkina apie pusę mėnesio, – pasakoja Maskvoje įsikūrusio kosmetologijos centro „Aldo Coppola“ darbuotoja Olga Šabalina. – Dar prieš kelerius metus dauguma klienčių gėdijosi: meistrės, partnerio, draugių, savęs. Šiandien moterys kur kas laisviau žiūri į savo kūną ir intymių vietų apnuoginimą suvokia kaip duotybę. Jos įsitikinusios, kad tai kur kas higieniškiau ir seksualiau. Be to, jas ramina tai, kad draugės daro tą patį“.

Nauji seksualiniai potyriai

Štai kaip viena moteris apibūdino sekso įspūdžius po bikini srities apnuoginimo: „Man tiesiog viskas tarsi iš naujo atsivėrė! Jaučiuosi daug jausmingesnė, taip, lyg vaškas kartu su plaukais būtų pašalinęs barjerą tarp vyro ir manęs“.

„Klientės dažnai pasakoja, kaip plaukų pašalinimas pakeitė jų intymų gyvenimą. Todėl, nepaisant visų nemalonių pojūčių, šios procedūros šalinininkių skaičius toliau sparčiai auga“, – pasakoja kosmetologė O. Šabalina.

Specialistei tik kartą teko atkalbinėti klientę, pirmą kartą atėjusią į bikini srities depiliaciją. „Po dviejų valandų merginos laukė pasimatymas. Bandžiau pasakyti, kad bikini srities depiliacija ne ta procedūra, po kurios norisi praleisti naktį su vyru. Mergina vis dėlto ryžosi depiliacijai, rezultatu liko patenkinta, tačiau pasimatymą atšaukė“.

Feministinis požiūris

Yra ir kitoks požiūris. Daugelis radikaliai nusiteikusių feminisčių mano, kad intymių vietų depiliacija – akivaizdi moterų diskriminacija. Jų devizas: vyrai nešalina, ir mes to nedarysim. Belieka tikėtis, kad stiprioji lytis nesulygins teisių pereidama prie visiškos kūno depiliacijos.

O „atžalynų“ šalininkėms rekomenduojama perimti Patricios Arquette patirtį. Juostoje „Žmogiška prigimtis“ aktorė vaidino merginą, kurios kūnas dėl hormoninių sutrikimų pasidengęs plaukais. Kad viskas atrodytų labiau įtikinamai, kirpėjas sugalvojo specialų „peruką“ gaktai. Pusę filmavimo P. Arquette pravaikščiojo su permatomomis kelnaitėmis ir „jautėsi žvėriškai seksualia“.

Išgirdusios tai paryžietės užvertė kirpėjus „intymių perukų“ užsakymais. Dabar juos galima įsigyti bet kurioje sekso reikmenų parduotuvėje. Tiesa, norint šį išradimą pritvirtinti prie odos, pirmiausia teks pašalinti savo plaukus.

Intymi puošyba

Suprantama, apnuoginus intymiąją zoną norisi maksimaliai kūrybiškai panaudoti likusius plaukučius. Labiausiai paplitę variantai – trikampiai, stačiakampiai, juostelės ir taip toliau. Širdutės, žvaigždutės, drugeliai – tai tik nekalta klasika. O kaip jums patiktų povo plunksnos, rožės ar balandžio formos gakta? Kartą pamačius, tai sunku pamiršti. Beje, to ir buvo siekta.

Intymus dizainas griebiasi ir neįprastų formų. Viena tokio dizaino specialistė pasakojo apie mergvakarį, kurio privalomas atributas buvo... kuo originalesnė gakta. Publikos dėmesiui buvo pateikti ištisi peizažai, tapyti įvairiausiomis spalvomis, puošti plunksnelėmis, karoliukais...

Tai ne vienintelis toks atvejis. Štai po Tokijuje vykusio Pasaulio futbolo čempionato japones užvaldė aistra Davidui Beckhamui. Kas gi gali būti mieliau, nei garsiojo futbolininko šukuosena puošta gakta? Įdomu, kiek prancūzių visiškai depiliacijai įkvėpė Fabieno Bartezo plikė?

Parodos nesurengsi

Paprastai bikini zonos piešinys pasirenkamas atsižvelgiant į plaukų tankumą, gaktos formą ir klientės pageidavimus. Dauguma šukuosenų atliekamos kirpimo mašinėle. Rezultatas nėra ilgalaikis, užtat kaskart galima įgyvendinti vis naujus sumanymus.

Kitos specialistės daro „šedevrus“ su vašku ir elektriniu depiliatoriumi. Tik tokia procedūra labai skausminga.

Dar viena naujovė – foto ir lazerinė epiliacija, tačiau jai kol kas nepasiekiami sudėtingi raštai – tam trukdo kvadratinė antgalio forma. Bet domino kaladėlės – šiai epiliacijai įkandamos. Tik nepamirškite, kad tokiu būdu padarytos grožybės liks amžiams, todėl piešinį pasirinkti reikia itin atsakingai.

Dekoratyvinės depiliacijos meistru laikoma Nans Mitchell iš Los Andželo, tarp kurios klienčių yra tokios garsenybės, kaip Christina Aguilera ir Kate Hudson. Intymiose vietose su juvelyrui būdingu kruopštumu Nans atlieka bet kokius ornamentus – nuo „Louis Vuitton“ monogramos iki „Mercedes“ emblemos. Ši specialistė apgailestauja tik dėl vieno dalyko – ji negali surengti savo darbų parodos. Juk „ekspozicija“ nuolat keičiasi, o „šedevrai“, kaip bebūtų gaila, po mėnesio atrodo apgailėtinai.

Dažymas nepopuliarus

Dažyti gaktos plaukus ryžtasi nedaugelis. Dažniausiai taip siekiama harmonijos su šukuosena ant galvos. Ne paslaptis, kad Marilyn Monroe rinkdavosi šviesinimą, nes norėjo būti šimtaprocentinė blondinė.

Spalvų pasirinkimas priklauso nuo šalies. Štai Rusijoje populiariausia aukso, rusva ir juoda spalvos. Europoje ir Amerikoje ne mažiau populiarios aiškiai raudona ar žalia.

Jeigu jau ryžotės dažymui, pasikliaukite tik profesionaliu darbu, kad išvengtumėte odos problemų. Namuose galima paeksperimentuoti nebent su dažančiais balzamais.

Taigi, intymus dizainas populiarėja. Aistros kaista. Ir panašu, kad viskas tik prasideda.

Sesutės iš Brazilijos

Paradoksalu, tačiau braziliškos depiliacijos mada į Europą atkeliavo visai ne iš Pietų, o iš Šiaurės Amerikos. Tiksliau, iš Niujorko. Čia devintojo dešimtmečio pabaigoje įsikūrė septynios seserys egzotiškais vardais: Jocely, Jonice, Joyce, Janea, Jussara, Juracy ir Judseia. Sesutės puolė aktyviai propaguoti tėvynėje susiformavusį įprotį šalinti plaukus intymioje vietoje. Ir darė jos tai taip virtuoziškai, kad netrukus atidarė savo centrą „J.Sisters“.

Šį centrą pamėgo daugelis moterų, tarp jų ir modelis Naomi Campbell – čia ji vaikšto kaip į darbą. Jai intymi depiliacija ne užgaida, o būtinybė. Netgi siužetą apie save populiariam šou N. Campbell nusprendė filmuoti būtent salone „J.Sisters“. Vėliau atsidėkodama šou vedėjai Oprah Winfrey nusiuntė sesučių centro dovanų kuponą. Turint omenyje „J.Sisters“ procedūrų kainas – tai vertinga dovana.

Kuo skiriasi depiliacija ir epiliacija?

Daug kas painioja depiliaciją ir epiliaciją, nors skirtumas tarp šių metodikų – esminis. Depiliacija – tai laikinas plaukų pašalinimas. Ji gali būti tiek paviršinė, atliekama skutimo peiliukais ar kremu, tiek giluminė – vašku ar elektriniais depiliatoriais. Praėjus kuriam laikui po depiliacijos plaukeliai vėl atauga.

Epiliacija – visiškas nepageidaujamų kūno plaukų išnaikinimas. Būna lazerinė, ultragarsinė, foto ir elektroepiliacija. Atliekant epiliaciją sunaikinami plaukų folikulai, todėl plaukai nustoja augti.

Moters kvapas

Amžiais moterys mylimųjų džiaugsmui savo grožybes aromatizuodavo. Turkijoje – smilkalais, Maroke – apelsinmedžio žiedų eliksyru, Indijoje – jazminais, Persijoje – muskusu. Japonijos geišos iškasdavo žemėje duobutes, degindavo jose aromatinius sakus ir ant kelių klūpėdavo virš dūmų. Prancūzijos kurtizanės tokių egzotiškų metodų nežinojo, tačiau gaktą kruopščiai šlakstydavo našlaičių ir čiobrelių vandeniu.

Dabar dauguma moterų griebiasi parfumerijos. Neverta, nes tai kenkia mikroflorai, sausina odą ir skatina alergiją, o ir kvapas pernelyg aštrus.

Verčiau pasikliauti madingame prancūzų traktate apie meilę ir seksą pateikiamais patarimais. Užlašinkite ant gaktos lašelį jazminų ar kvapiosios kanangos aliejaus. Jų aromatai laikomi afrodiziakais, skatinančiais seksualinį potraukį. Natūralūs aliejai tik dar labiau pabrėžia kūno kvapą ir visiškai nekeičia savo kompozicijos, kitaip nei sintetiniai kvepalų ir dezodorantų komponentai.

Šiek tiek praktikos

Idealiausia depiliaciją atlikti praėjus dešimčiai dienų nuo mėnesinių pradžios. Tada skausmas bus minimalus. Atsikratykite prietaro, kad vaškas neigiamai veikia kraujotaką. Jeigu jis pakaitintas iki reikiamos temperatūros ir teisingai užtepamas, jokios rizikos nėra. Kur kas labiau mūsų organizmui kenkia deginančiai karšta vonia...

Praėjus tris dienoms po depiliacijos kruopščiai nušveiskite odą veidui skirtu šveičiamuoju kremu. Jis iš folikulų pašalins suragėjusių dalelių sankaupas ir nauji plaukeliai neįaugs į odą. Kūnui skirtas šveičiamasis kremas tam netiks – pernelyg šiurkštus.

Kiekvieną rytą tepkite priemone, mažinančia plaukų augimą. Ji ne tik veiksminga, bet ir akimirksniu pašalina sudirgimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)