JAV kompiuterių programinės įrangos gamintojos - kompanijos "Sybase" atstovas Lietuvoje Svajūnas Kiršis Eltai pirmadienį aiškino, kad varžybų dalyvių registravimo, starto ir finišo vietose teisėjai fiksuos duomenis "Compaq iPAQ" delniniuose kompiuteriuose su "WinCE" platforma. Tie duomenys bus kaupiami "Sybase UltraLigh" duomenų bazėse ir sinchronizuojami su "Sybase SQL Anywhere" centrine duomenų baze, iš kurios bus iškart perduodami teisėjams, stebėtojams ir skelbiami internete. Sprendimas sukurtas naudojant "Java" programavimo kalbą ir telekomunikacijų bendrovės "Bitė GSM" GPRS paslaugą.

Čempionate, kurio varžybos vyks rugpjūčio 7-10 dienomis Trakuose, Galvės ežere dalyvaus daugiau nei pora tūkstančių varžybų dalyvių bei oficialių stebėtojų iš daugiau kaip 50 pasaulio šalių.

Pasaulio jaunių irklavimo čempionatas Trakuose yra pirmasis tokio rango šios sporto šakos renginys ne tik Lietuvoje, bet ir visoje buvusioje SSRS po jos žlugimo.

Pernai rudenį "Sybase" atstovybė Lietuvoje UAB "Sybase Solutions" padovanojo Lietuvos irkluotojų federacijai "Sybase" technologijų už daugiau nei 100 tūkst. Lt. Vilniuje įsikūrusi bendrovė "Vilnet" per metus sukūrė akademinio irklavimo varžyboms skirtą mobiliąją sistemą ir sėkmingai ją išbandė nacionalinėse "Gintarinių irklų" varžybose šios vasaros pradžioje. Tarptautinės irkluotojų federacijos FISA vertinimu, šis sprendimas atitinka visus tokioms varžyboms keliamus reikalavimus.