Ši paroda yra jau antrus metus Vilniuje vykstančios „Dizaino savaitės“ dalis ir veiks iki balandžio 2 dienos. Tuo tarpu kovo 29 dieną ten pat vyks kilnus šių darbų aukcionas, kurio metu gautas pelnas bus skirtas gabiausiems Vilniaus Dailės akademijos studentams paskatinti. Šiam tikslui bus įsteigtos vardinės „Contra“ stipendijos.

Minimalistinio dizaino universalaus sulankstomo stalo-paveikslo paviršiuje menininkų darbai įkūnyti neatsitiktinai. Stalas – neatsiejama gyvenimo dalis, tiek darbo aplinkoje, tiek namuose. Tai – vienas pagrindinių baldų, ant kurio dėliojame savo dienas.

Parodoje eksponuojami Naurio Kalinausko „Contraforma“ dizaino studijoje suprojektuoti ir menininkų dekoruoti stalai „Mild“ ypatingi tuo, kad juos taip pat galima sulanksčius atremti į sieną arba pakabinti kaip originalų paveikslą. Taip baldas tampa netikėtu interjero akcentu, o riba tarp meno kūrinio ir praktinės daikto paskirties išnyksta. Įstriža stalo kojų konstrukcija leidžia iš pažiūros trapiam, ore sklendžiančiam baldui išlaikyti stabilumą, o minimalistinė forma dera ir mažose erdvėse.

Stalo paviršiaus piešinius kūrė ir kilniam tikslui paaukojo jau pripažinti Lietuvos menininkai: Kęstutis Grigaliūnas, oficialiai besivadinantis grafiku, o savo kūryboje nuo knygos iliustracijų, raižinių, pjaustinių nukeliavęs iki tapybos, taip pat grafikė, tapytoja ir iliustratorė Laisvydė Šalčiūtė, skyrusi vieną savo darbą, dvelkiantį nuoširdumu ir gebėjimu matyti pasaulį savaip. Vieną stalviršį apipavidalino ir kaunietis grafikas Egidijus Rudinskas, kuriam neįprastas meno kūrinio paviršius – ne naujiena: grafikas yra kūręs plokštuminę skulptūrą net ant dvaro klojimo sienos.

Prie šio būrio prisidėjo ir garsus menininkas Linas Cicėnas, dažnai vadinamas maištininku, praskaidrinusiu lietuviškos tapybos melancholiją teatrališkumu ir švytinčiomis spalvomis. Savo kūrybą taip pat dovanojo fotomenininkė Vaiva Abromaitytė, garsi žymių asmenybių fotografijomis žurnalų viršeliuose, profesionali dizainerė ir pripažinta fotografė Vėtrė Antanavičiūtė, dizainerių grupė „Moira Visuals“, dizaineris Robertas Jucaitis bei fotografas ir dizaineris Tomas Vyšniauskas.

„Dėmesys ir parama jauniems talentams yra be galo reikalingi. Tikimės, kad aukciono metu gautas pelnas ir įsteigtos „Contra“ stipendijos leis jiems visą savo laiką, jėgas skirti kūrybai ir nesiblaškyti ieškant papildomo uždarbio pragyvenimui,“ - mano renginį organizuojančios dizaino studijos „Contraforma“ vadovas Nauris Kalinauskas (jo paties darbai šiais metais įvertinti žymiausiu pasaulyje dizaino apdovanojimu „red dot“).

Organizatoriai kviečia visus besidominčius įsigyti savo asmeninėms kolekcijoms bei namų interjerams garsių menininkų darbų, atgijusių stilingo stalo-paveikslo paviršiuje. Dėl dalyvavimo aukcione prašoma iš anksto kreiptis į dizaino studiją „Contraforma“.

Primename, kad kovo 19 – 25 dienomis jau antrus metus iš eilės įvairiose Vilniaus vietose – specializuotose parduotuvėse, salonuose, meno galerijose – vyksta „Dizaino savaitė“, skirta atkreipti visuomenės ir specialistų dėmesį į dizaino reikšmę mūsų gyvenime. Tarp šios savaitės renginių – ir produkto dizainui skirta „Dizaino galerija“, kuri veiks „Litexpo“ parodų rūmuose vyksiančioje parodoje „Baldai 2007”, kovo 22 – 25 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją