4 tūkst. kv. metrų parodos plote lankytojams buvo pristatyti kiniški nefritai, akmens raižinių ekspozicija, kompanijos „Jantar“ iš Sankt Peterburgo įspūdinga gintarinių, jūros putos ir tauriųjų metalų pypkių kolekcija.

Kai kurių pypkių pagaminimo laikotarpis siekia XIX a. vidurį – XX a. pradžią. Kolekciją sudaro kelios dešimtys pypkių iš Vokietijos, Danijos, Austrijos, Lenkijos, Čekijos, Prancūzijos, Rusijos.

„Atiduodami deramą pagarbą gintarui, norime pabrėžti, kad mūsų organizuojama paroda skiriama ne vien tik jam. 50 procentų vertintojų teismui pristatomos juvelyrikos yra iš gintaro, kiti 50 procentų – juvelyrikos papuošalai iš aukso, sidabro, deimantų, rubinų, perlų ir kitų medžiagų“, - pabrėžė parodos organizatorius Giedrius Guntorius.

Šeštadienio vakarą mados gurmanai rinkosi viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ garaže, kuriame mėgavosi gardžiausiais „Amber Trip Fashion Show 2007“ sukeltais įspūdžiais. Įspūdingame madų ir juvelyrikos šou buvo pristatytos penkios Lietuvos dizainerių ir juvelyrų kolekcijos, svečių iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Kazachstano darbužių ir aksesuarų šou.

Vakaro metu kiekvienas norintis galėjo apžiūrėti dvi netradicines iš platinos pagamintas sukneles, kurias pristatė italų kompanija „Obrelli“. Viena jų – 1 mln. eurų kainuojančia suknele – madų šou lankytojai turėjo galimybę gėrėtis praėjusiais metais. Vakaro kulminacija tapo legendinės Egipto karalienės Kleopatros stiliaus platininė suknelė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją