Kartą užsiminiau draugei apie tai, bet ji tik nuleido juokais. Tikrai nemanau, kad esu koks nesveikas. Patarkite ką nors, man tai labai svarbu. Romas.

Šiais visuotinės seksualinės laisvės laikais, kai nebeliko jokių tabu, seksualinės fantazijos bei erotiniai sapnai viena iš tų dar užsilikusių slapčiausių žmogaus seksualumo kerčių, kurios dažnai laikomos paslaptyje. Tai, apie ką svajojame, atrodo kažkas be galo asmeniška, intymu, privatu ir, regis, tiesiogiai susiję su tuo, kas mes esame iš tikrųjų, su mūsų tikraisiais troškimais, norais. Atsivėrimas kitam žmogui tarsi duotų jam savotišką raktą į slaptą, kartais galbūt nepadorų ir rafinuotą geismų pasaulį, kuris dažnai yra visai ne toks, kokį rodome mylimam partneriui.

Paklusimo fantazija

Noro būti užvaldytu arba paklusimo fantazija yra viena iš dažniausių seksualinių fantazijų. Taigi Romai, jūs tikrai nesate nenormalus. Apskritai, seksualinės fantazijos nėra seksualinių sutrikimų požymis, tai natūrali žmogaus seksualumo dalis. Kartais fantazijos primena sadomazochistinį ritualą. Žmogus fantazuoja, kad jis yra bejėgis, nugalėtas, o jo partneris tarsi galingas sekso dievas ar vergvaldys, kuris fizine ar dvasine jėga sugundo, užvaldo kitą žmogų.

Atverk vaizduotę

Matyt, vis dėlto tu gėdijiesi savo troškimų, gal net giliai viduje turi abejonių, ar tikrai jie yra normalūs. Dėl to ir negali drąsiai kalbėti apie tai, prašyti draugės kartu įgyvendinti troškimus realybėje. Galbūt tau verta surizikuoti. Žinoma, tai priklauso nuo to, kiek esate artimi su partnere, kiek atvirai ir nuoširdžiai galite kalbėtis. Daugiau rizikos yra tuomet, jei tavo partnerės keičiasi arba tai yra nesena pažintis. Gabūt tavo atsivėrimas padidins jūsų emocinį artumą, savitarpio supratimą, pasitikėjimą vienas kitu. Juk kiekvienas jaučiamės pažeidžiami atskleisdami savo intymiausius troškimus. Taip pat pasidalijimas seksualinėmis fantazijomis gali padėti kuriant intymią atmosferą, atveriant erotinę vaizduotę. Sėkmės!

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt