Gera naujiena vyrams

Didmenine prekyba maisto produktais besiverčianti „Lignesa Foods Ltd.“ šį pirmadienį į Londoną atgabena tualetinį muilą gaminančios bendrovės „Naujoji Ringuva” ir natūralios kosmetikos gamintojos „Biok“ produktų linijos „Margarita“ gaminių. „Lietuviai jaučia sentimentus daugeliui lietuviškos buitinės chemijos produktų: nuo lietuviškų šampūnų, kremų iki ūkinio muilo ar antistatiko“, – teigė Edita Klimavičiūtė–Sieradzka.

Lietuviškų maisto produktų parduotuvėse tautiečiai jau gali teirautis „Margaritos“ alaus šampūno su natūraliu alaus mielių ekstraktu silpniems, lūžinėjantiems plaukams, bei kiaušininio šampūno su natūraliu kiaušinių lecitinu sausiems, pažeistiems ir dažytiems plaukams, taip pat rankų kremo su šaltalankiais, alavijais, su pienu ir medumi.

„Lignesa Foods Ltd.“ svarbią gerą naujieną turi Anglijoje statybose, autoservisuose ir kituose panašiuose darbuose dirbantiems vyrams – firma atveža lengvai tepalus, suodžius nuplaunančią pastą rankoms, suminkštinančią bei apsaugančią jų odą. Taip pat lietuviai galės įsigyti ir darbinių pirštinių.

Londone – ūkinis muilas su tulžimi

„Čia, Londone, turėsime lietuvišką skalbiamąjį – vadinamąjį ūkinį – muilą: paprastą ir su tulžimi, kuris efektyviai išskalbia ypač nešvarius skalbinius, panaikina riebalų, kraujo, vaisių, žolės, įvairių gėrimų dėmes. Visos lietuvaitės jį gerai žino, – toliau naujų produktų sąrašą vardijo pašnekovė. – Taip pat nepamiršim ir vaikų – atvešim vaikišką muilą kasdieniam naudojimui bei natūralų skalbiamąjį muilą, miltelius, skirtus kūdikių, vaikų, jautrią odą turinčių ir alergiškų žmonių drabužiams skalbti.

Mes – „Lignesa Foods Ltd.“ kolektyvas – pagalvojom, kad tautiečiams būtų patogu atėjus į lietuviško maisto produktų parduotuvę joje įsigyti tokių paprastų, bet labai reikalingų ir buitį palengvinančių dalykų. Juo labiau ir kaina bus visiems prieinama, pavyzdžiui, ūkinis muilas kainuos apie 45 pensus“.

„Lignesa Foods Ltd.“ užsiima didmenine prekyba ir jų klientai yra parduotuvių savininkai. „Mes norime informuoti žmones, kad visų šių prekių Londone jau yra, jiems tereikia parduotuvėse teirautis, klausti, o tada jų savininkai pasirūpins, kad iš mūsų bazės buitinė produkcija pasiektų krautuvių lentynas“, – sakė komercijos direktorė.

Silkė su svogūnais – indų restorane

Nuo praėjusių metų gegužės mėnesio veikianti Britanijos kompanija „Lignesa Foods Ltd.“ į Jungtinės Karalystės rinką iki šiol iš Baltijos šalių ir Lenkijos tiekė maisto produktus. „Lignesa Foods Ltd.“ yra Tauragės rajone veikiančios stiprias pozicijas Lietuvoje išsikovojusios „Lignesa“ padalinys. Jos pagrindinė veikla – žuvų ir žuvų produktų – silkių, skumbrių, lašišų, jūros lydekų ir ešerių, menkių, karpių, karšių bei kitų – paruošimas. Tačiau „Lignesa Foods Ltd.“ bazėje gausu ir kitų maisto produktų iš Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos.

„Mūsų siūlomas asortimentas labai platus – visko turim“, – sakė „Lignesa Foods Ltd.“ direktorius Žilvinas Urbutis. – Pasisvečiuoti atvykę pažįstami stebisi, kad Lietuvoje kai kurių prekių nėra matę“.

Anot „Lignesa Foods Ltd.“ direktoriaus, jų veiklos strategija – dirbti ne tik su vietine lietuvių ar slavų bendruomene. „Lignesa Foods Ltd.“ intensyviai bando eiti į britišką rinką ir jau turi kuo pasidžiaugti: Londone veikiančiuose indų restoranuose („Cafe Spice Namaste“) nuo praėjusios savaitės galima paskanauti „Lignesos“ silkės su lietuviška grietine, svogūnais ir virtomis karštomis bulvėmis. Jeigu lankytojams patiks šis patiekalas, ketinama klientams pasiūlyti ir daugiau lietuviškų produktų: blynelių su varške ir mėsa, kefyro.

Eina į britišką rinką

„Lignesa Foods Ltd.“ tikslas, – anot direktoriaus Žilvino Urbučio, – ne tik pelno siekimas. Mes taip pat norim Lietuvos gamintojams padėti ateiti į britišką rinką. Tai sunkus kelias, bet mes bandom juo eiti.

Žinau, kad nemažai lietuvių čia, Britanijoje, dirba įvairiose angliškose firmose. Kviečiame atsiliepti asmenis, dirbančius vadybinį darbą viešbučių, restoranų sistemoje – norėtume kooperuotis ir kartu, bendromis jėgomis, lietuvišką produkciją siūlyti britams. Lietuvos gamintojai taip pat tuo suinteresuoti, ir jeigu tokie projektai klostytųsi sėkmingi, jų iniciatorius premijuotume finansiškai“, – į rimtas pozicijas anglų firmose užimančius tautiečius kreipėsi Ž. Urbutis.

„Lignesa Foods Ltd.“ yra tiesioginė lietuviško kapitalo investicija Jungtinėje Karalystėje.