1933 metais pagamintą 20-ies Amerikos dolerių "dvigubo erelio" monetą kolekcininkai dėl jos beveik mitinio statuso ir nepaprastos istorijos vadina Šventuoju Graliu arba numizmatiniu "Monos Lizos" atitikmeniu. Dėl tokio statuso ir tokios istorijos iš esmės bevertė moneta ir yra tokia brangi.

Monetą, už kurią "Sotheby's" tikėjosi 4-6 mln. JAV dolerių, nupirko telefonu paskambinęs anonimas, sumokėjęs 6,6 mln. JAV dolerių už pačią monetą ir milijoną mokesčių.

Ši suma beveik du kartus viršija ankstesnę rekordinę 4,2 mln. JAV dolerių už monetą sumokėtą sumą. Tiek kainavo 1804-ųjų sidabrinis doleris.

Nors "dvigubo erelio" statusas tikrai nepaprastas, jo atsiradimo istorija stebėtinai banali. Filadelfijos monetų kalykla 1933 metais nukaldino beveik pusę milijono šių monetų, be to, antradienį parduotame egzemplioriuje nebuvo jokių klaidų ar ypatingų žymių, kurios paprastai yra būdingos itin vertinamoms monetoms.

Tačiau tais pačiais 1933 metais tuometinis JAV prezidentas Franklinas Rooseveltas (Franklinas Ruzveltas) panaikino vadinamąjį aukso standartą ir šios monetos niekada nebuvo išleistos į apyvartą.

Visas 445 500 monetų buvo nurodyta sulydyti į aukso luitus, bet lyg kokiame nuotykių romane pasvėrus luitus buvo nustatyta, kad 10 egzempliorių išvengė sunaikinimo. Jie atsidūrė pas privačius asmenis.

Kadangi šios monetos niekada nebuvo išleistos kaip oficialūs JAV pinigai, teisėtai jų laikyti nebuvo galima, ir 5-ajame bei 6-ajame dešimtmečiuose devynias iš šių monetų perėmė ar konfiskavo JAV Slaptoji tarnyba. Visos šios monetos buvo sunaikintos, bet dešimtoji dingo.