Bučiniai

* Atliktos apklausos rodo, kad vyrai, kurie kasryt prieš išeidami į darbą pabučiuoja žmonas, vidutiniškai uždirba daugiau. Vyrai, mokantys reikšti savo jausmus, pasižymi didesne ištverme, stabilumu ir metodiškumu, taigi darbe jiems irgi sekasi geriau. Be to, tie, kurie iš ryto pabučiuoja žmonas, vidutiniškai gyvena penkeriais metais ilgiau.

* Žmogus per gyvenimą bučiuojasi apie 20 160 minučių.

* Senovės egiptiečiai bučiuodavosi ne lūpomis, o nosimis.

* Įrodyta, jog didesnė tikimybė "pasigauti" peršalimo virusą yra spaudžiant ranką, o ne bučiuojantis.

* Bučiniai padeda kovoti su kariesu, nes kuo daugiau seilių, tuo geriau dezinfekuojama burna.

* 2004 metais per Valentino dieną Filipinuose susirinko 5122 poros ir lygiai vidurnaktį ėmė bučiuotis. Šis rekordas viršijo ankstesnįjį - tų pačių metų sausį 4445 poros vienu metu bučiavosi Čilėje.

* Bučinio tradiciją į Kiniją atvežė vakariečiai. Anksčiau kinai bučinio nepažinojo, o ir dabar nelabai juo žavisi.

* Per minutės ilgumo bučinį sudeginame 26 kalorijas.

* Kai pakštelime kam nors į skruostą, dirba tik du veido raumenys, kai aistringai bučiuojamės - visi.

* Mūsų smegenys turi specialių neuronų, kurie padeda tamsoje surasti vienas kito lūpas.

* 2004 metų vasario 14-ąją italų pora 18 minučių 33 sekundėmis viršijo ilgiausio pasaulyje bučinio rekordą. Jų bučinys truko 31 valandą 18 minučių. Tiesa, paskui vyrui teko uždėti deguonies kaukę.

Tradicijos

* Senovės Romoje nebuvo jokios formalios vestuvių ceremonijos - nei šventiko, nei valdininko. Santuoka niekaip nebūdavo įteisinama. Visi laikydavo porą susituokusia, jei ši nuspręsdavo gyventi kartu, jei vyras vadindavo moterį savo žmona, jei būdavo įrodymų apie kraitį arba tiesiog kai jie vienas su kitu elgdavosi kaip vyras ir žmona. Skirdavosi poros taip pat tik susitarusios ar kai vienas iš partnerių palikdavo namus.

* Vakarų šalyse ypač populiari tradicija po santuokos ceremonijos pabučiuoti nuotaką atsirado prieš daugelį metų, kai jaunavedžiai pirmąkart mylėdavosi viso kaimo akivaizdoje!

* Yra senas prietaras: triskart pamergė - niekad nuotaka. Bet jis gali būti nugalėtas tapus pamerge septynis kartus.

* Tradicija rengti pamerges panašiai viena į kitą ir į nuotaką taip pat atėjusi iš senų laikų - kadaise buvo tikima, jog šitaip piktosios dvasios negalės atskirti jaunosios ir jos užkerėti.

* 8 proc. visų interneto vartotojų yra susižadėję.

* Daugelyje šalių populiariausia vestuvių diena - šeštadienis. Pagal britų folklorą tai pati nesėkmingiausia diena tuoktis.

* Jaunosios nuometas - labai sena vestuvių tradicija, kilusi iš Senovės Romos. Jis būdavo ugninės spalvos, dėvimas taip, kad uždengtų veidą, ir vadinamas flameumu.

* Pirmas sužadėtuvių žiedas, puoštas deimantu, buvo padovanotas 1477 metais. Austrijos hercogas Maxsimillianas įteikė jį savo sužadėtinei Mary iš Burgundijos.

* Sužadėtuvių ir vestuvių žiedai mūvimi ant kairės rankos bevardžio piršto. Senovės egiptiečiai tikėjo, kad kraujas "meilės vena" iš šio piršto teka tiesiai į širdį.

* Baltos vestuvinės suknelės tradicija atsirado 1840 metais, kai tokios spalvos apdarą pasirinko Anglijos karalienė Viktorija, tekėdama už princo Alberto.

* Po sužadėtuvių vestuvės keliamos maždaug per 6 mėnesius.

* Posakis "medaus mėnuo" atsirado XVI amžiuje. Medus reiškia santuokos saldumą, o mėnuo - kartų pripažinimą, kad šis saldumas, kaip ir pilnas mėnuo, greitai sudyla.

* Balandžiai - ištikimybės simboliai, nes šie paukščiai visą gyvenimą turi tik vieną partnerį. Anksčiau buvo tikima, kad antrąją pusę jie renkasi Valentino dieną, vasario 14-ąją.

* Raudonos rožės - populiariausios Valentino dieną dovanojamos gėlės. Nors nepatyrusiai akiai jos visos atrodo maždaug vienodos, iš tiesų egzistuoja daugiau kaip 900 įvairių raudonų rožių atspalvių.

* Seniausios knygos apie meilės meną buvo išleistos Kinijoje prieš 5000 metų.