Ploniems iš prigimties – stiprinanti dieta

Plono plauko skersmuo yra du kartus mažesnis už normalaus, tai yra matoma ir plika akimi. Esant vienodam plaukų kiekiui, ploni plaukai glaudžiai prilimpa prie galvos, atrodo, lyg jie būtų “sulaižyti”, jiems trūksta tūrio.

Plauko struktūra, kurią jūs greičiausiai paveldėjote iš tėvų, nepakeičiama. Bet jūs nesunkiai galite savo šukuosenai tam skirtų priemonių pagalba suteikti purumo. Šių priemonių veikimo principas paprastas, bet efektyvus. Polimerai (cheminės kilmės dalelės) arba jūros augaliniai proteinai (jūros augalai, rugiai ir kiti javai) aplink kiekvieną plauką sukuria plėvelę. Ši plėvelė plaukui suteikia tvirtumo, jo paties nesunkinant. Tokį priemonių tipą reikėtų naudoti reguliariai, nes jų pagalba sukuriama plėvelė trenkant galvą nusiplauna. Geriausia naudoti šampūną ir specialią priemonę po galvos plovimo. Jų bendras poveikis leidžia beveik du kartus pastorinti ploną plauką. Mūsų pasirinkimas: priemonės plovimui ir priežiūrai Volutonique Kerastase, augaliniai šampūnai ir tonikai J. F. Lazartigue, kondicionierius su migdolų pieneliu Klorane.

Apsauginės deguonies kaukės

Kaip ir visas organizmas bendrai, plaukai patiria neigiamą užterštos aplinkos poveikį: greitai tepasi, tampa lipnūs prie šaknų ir sausi ties galiukais, praranda blizgesį jau per porą valandų po galvos plovimo.

Išmetamųjų dujų ir nuodingų priemaišų koncentratai ypač žalingi galvos odai. Jie sudaro poras užkemšančią plėvelę, kuri neleidžia odai kvėpuoti, dirgina ją ir į odą neleidžia patekti maitinamosioms medžiagoms. Plaukai praranda stiprumą ir tampa nesveiki.

Dideliuose miestuose nuo didelio aplinkos užterštumo nepasislėpsi, tačiau savo odai ir plaukams galima padėti apsisaugoti. Užtenka reguliariai plauti galvą šampūnu, kuris naikina nuodingas ir žalingas nuosėdas, saugo natūralų plaukų balansą. Komponentų minkštumas leidžia šampūną naudoti kiekvieną dieną. Tačiau, siekiant idealios plaukų priežiūros, neužtenka vien tik šampūnų, jiems reikia ir lengvo galvos masažo, naudojant stiprinantį losjoną. Šviežias, pilnas vitaminų ir raminančių medžiagų jis papildo valantįjį šampūno poveikį ir suteikia ploniems plaukams energijos. Dėl to plaukai tampa stangresni, lengviau pasiduoda priežiūrai, nes dėl dažno galvos plovimo plaukai gali tapti minkšti ir nepaklusnūs.

Mūsų pasirinkimas: ypatingai minkštas šampūnas Normaker, LaRoche-Posay, Bainhaute Tolerance u Solution, Douce Apaisante jautriai odai, Kerastase; subalansuotas šampūnas mišriems plaukams Sunsilk; Extrait Phyto-Aromatique su natūraliu ekstraktu, Sisley.

Formos praradimas ir atstatymas

Nuovargis, stresas, vitaminų arba mineralų trūkumas (pirmiausia geležies ir magnio), kai kurių vaistų vartojimas, dažnas dažymas arba cheminis sušukavimas yra šios problemos priežastys. Plaukai fiksuoja visus mūsų organizmo vidinius ir išorinius pakitimus ir akivaizdžiai demonstruoja kiekvieną mažiausią vidinį disbalansą – jie tampa ploni. Tai neatsitinka staiga. Esant pastoviam nuovargiui keletą savaičių, plaukai tampa vis silpnesni ir sunkiau prižiūrimi.

Norint nustatyti tikslias šių problemų priežastis verta pasikonsultuoti su specialistu ir imtis reikiamų priemonių. Vitaminų ir mineralų (Centrum, Vitrum) vartojimas plaukų šaknims suteiks antrą kvėpavimą, sustiprins ilgus plaukus ir atstatys reikiamą keratino kiekį. Maksimaliai pagerinti plaukų išvaizdą galima sistemiškai mažiausiai mėnesį naudojant šampūnus, kurių sudėtyje yra to paties keratino, augalinių proteinų, maistingų atstatomųjų komponentų.

Sužeistų plaukų atstatyti neįmanoma, jei jie visiškai neteko raginių dalelių. Jei raginės dalelės išsaugotos, tai specialių, “cementuojančių” šampūnų pagalba juos galima pagyvinti, "užtaisyti" mikrosutrūkimus ir padaryti juos atsparesnius saulei, sausam orui ir vėjui.

Ploniems plaukams labai padeda molio (jas galite naudoti savarankiškai) ir gydomųjų preparatų (šias turėtų paskirti specialistas) kaukės. Tokias kaukes vertėtų daryti kartą per savaitę. Molio kaukėje (jų galima rasti parduotuvėse ir vaistinėse net kelių rūšių - balto, rudo molio ir t.t.) esančios medžiagos sumažina riebalinių galvos liaukų išskyras ir stimuliuoja medžiagų apykaitą.

Mūsų pasirinkimas: balzamas Sanara su natūraliu vaisių kvapu, Wella; gydomasis šampūnas su vitaminų ir kalcio kompleksu, Nivea Hair Care; greito veikimo gydomoji formulė Gliss Cur, Schwarzkopf; gydomasis šampūnas su persikų ekstraktu Timotei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)