Vilniaus apygardos administracinis teismas suabejojo Tabako kontrolės įstatymo 14 straipsnio 3 dalies 1, 2, 3 ir 4 punktų atitikimą Konstitucijai. Šiuose punktuose numatyta, kad tabako gaminių pardavimo, laikymo ar gabenimo draudimų pažeidimą, jeigu tai neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, juridiniai asmenys ir užsienio juridinių asmenų filialai baudžiami nuo 10 tūkst. iki 30 tūkst. Lt bauda ir panaikinamas licencijos galiojimas

Abejonių teismui sukėlė ir 26 straipsnio 17 dalies, kurioje nustatyta, kad įmonėms, kurių turimos licencijos galiojimas panaikinamas pagal šio įstatymo 26 straipsnio 5 dalį, naujos licencijos neišduodamos, atitiktis konstituciniams teisingumo ir teisinės valstybės principams.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinėjo UAB „Liudjona“ skundą dėl licencijos panaikinimo. Už tai, kad įmonei priklausančioje parduotuvėje Trakų Vokėje Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos tikrintojams nebuvo pateikti 17 pakelių cigarečių įsigijimą patvirtinantys dokumentai, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius skyrė 10 tūkst. Lt baudą, kurią vėliau Vilniaus apygardos administracinis teismas sumažino iki 3 tūkst. Lt, tačiau licencijos panaikinimas nebuvo atšauktas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas abejoja, ar šios sankcijos nėra dvigubas baudimas, ar taip už nedidelį, pirmą kartą padarytą pažeidimą visam laikui panaikinus licencijos verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais galiojimą, nėra žlugdoma įmonės veikla ir ar tokiu atveju yra laikomasi protingumo, proporcingumo ir teisingumo principų.