Tas noras jau seniai manyje spurda. Mat, prisiskaitęs ir prisižiūrėjęs astrologijos perliukų, patekau į jų spąstus. Viskas prasidėjo nuo tamsiaplaukės gražuolės pirmo atviro akių žvilgsnio Stokholmo metro. Nusišypsojusi drąsiai paklausė: „Ar ne Jautis esi?“ Išsižiojau... „Ne, ne, mano vardas...“ Ji nusijuokė ir patikslino, kad jai mano vardas nerūpi. Ji, mat, kalba apie mano priklausomybę žvaigždynui, ypač tam, po kurio ženklu esu savo noru ir neišvengiamai gimęs.

„Papasakok“,- pasiūliau jai. Ji man išdėstė visą tiradą apie astrologijos prasmę žmogaus ir pasaulio vystymesi. Ir, žinoma, pridūrė dar kartą, kad esame nuo jų totaliai priklausomi. Išklausiusi mano, lyg tarp kitko, mestą argumentą apie laisvą valią ir laisvą pasirinkimą, ji tik numojo ranka.

Astrologijos pakerėtos moterys turi aiškiai išreikštą tendenciją pulti į glėbį pirmam pasitaikiusiam ir atspindinčiam jos horoskope numatytą sąsaja su jos nuosavu ženklu. O tikrovei pagaliau pasibeldus į duris (tokia jau tikrovės lemtis) moteris sau pasiaiškina, jog šiame jos gyvenimo laikotarpyje kaip tik buvo reikalingas vyriškis, gimęs po Šaulio ženklu. Bet štai jau sekančiame jos gyvenimo periode, jeigu ji, sakykim, yra Mergelė (žinoma, perkeltine šio žodžio prasme) jai, be galo droviai, tektų ieškoti arba svajoti apie vieną iš alchemijos apibrėžtos Žemės stichijos atstovą: Jautį arba Ožiaragį.

Žinoma, brandesniame amžiuje jai kils katastrofiškai savižudiška mintis ieškotis Skorpiono, priklausančio Vandens stichijai. Todėl būtina Mergelę perspėti, kad dalindamasi gyvenimu su pastaruoju, jai reikės turėti geležinę kantrybę, šaltus nervus ir fanatišką pasitikėjimą savimi. Antraip ją ištiks mano draugo žmonos dalia! Skorpionas, remiantis Vakarų astrologija, yra gana pavojinga asmenybė, mat jį šefuoja dvi pagrindinės planetos: stiprus ir žiaurus Marsas bei galingasis Neptūnas…

Įdomu, tiesą sakant, kaip tokį išsidėstymą traktuotų Druidų horoskopas. Priminsiu, kad druidai buvo viena iš keltų tautų Anglijos salyne. Jie pasirodė antrame amžiuje prieš Kristų ir nustojo egzistuoti antrame amžiuje po Kristaus. Jie taip pat buvo astrologai - tikintys augaluose egzistuojančia galia.

Kai kurie Skorpionai (gimę 11.3-11.11) druidų astrologijoje virsta kvepiančiais Jazminais. Apie Skorpiono mistinį seksualumą nėra nei žodžio. Nors pabrėžiama, kad su juo sunku sugyventi. Tiesa, jis myli vaikus ir, nors ir nebūdamas materialistu, dažnai neblogai uždirba.

Šeimos kontekste jis nėra patikimas: nepakenčia suvaržymų, pareigų, neištikimauja. Gal todėl druidai kartas nuo karto svarbiausiomis progomis tokius aukodavo dievui Baliui? Ir gal toks tipažas su minėta pabaiga tiktų nepastoviai (24.08-02.09) Pušiai - Mergelei? Turiu ją nuliūdinti, nes su Skorpionu – Jazminu jai taip pat nieko nesigaus. Mat pagal druidų astrologiją, ji yra savarankiška, žino ko nori, ji niekada nesitaikys su tuo, kas jai skirta gyvenime, visuomet išsisuks iš bet kokios padėties. Apie drovumą, kaip matote, nei žodžio.

Na, o kaip su Rytų Azijos astrologija? Ten tikras zoologijos sodas, kuriame dvylikos metų periode kasmet sceną užima vis kitas gyvūnas. Ir čia aš jau nebesu Skorpionas, o galingas Drakonas. Pasak japonų – kiniečių horoskopo, gimę Drakono metais (bet ne audringą dieną) žmonės būna labai sveiki, energingi, sąžiningi, emocingi. Jie arba veda-išteka anksti arba niekada. Jie yra mylimi aplinkinių. Jiems labiausiai tiktų Gyvatė.

Pasirodo, galima Vakarų ir Rytų horoskopus maišyti, gretinti. Pavyzdžiui, Katės metais gimęs Skorpionas ir Šaulys virsta nepaprastu katinu. Jis tampa subalansuotu, harmoningu katinu, turiu omeny žmones. Bet su tuo maišymu reikia elgtis labai atsargiai. Pavyzdžiui, su Gyvate.

Deja, mūsų krikščioniškoje kultūroje Gyvatė nėra nusipelniusi gero vardo. Jeigu kas dar pamena, Gyvatė suviliojo Ievą vaisiumi nuo pažinimo medžio. O štai Japonijoje jeigu vyras nori pasakyti komplimentą moteriai, jis jai sako, kad ji yra tikra Gyvatė! Jų supratimu, Gyvatė yra išmintinga, labai graži bei mokanti tuo grožiu naudotis. Turi labai išvystytą skonio jausmą, yra giliai mąstanti, nekalbi. Labai intuityvi. Jeigu ji yra išsilavinusi, jos intuicija gali virsti ekstrasensiniais sugebėjimais.

Jaučiu, kad tokių aš jau turiu dabar… Galiu net pasakyti, kas įvyks šiais naujaisiais metais. Politikoje – galimi pavojingi konfliktai su Šiaurės Korėja ir Iranu. Skandinavija gali užprotestuoti rusų dujotiekio tiekimą per Baltijos jūrą. Lietuvoje – korupcijos aukso amžius (ES pinigai). Gamtoje – pasaulinis atšilimas, įtakotas aplinkos taršos. Santykiai tarp vyrų ir moterų liks ne rožėmis kloti.

Išvada: džiaukitės vienas kitu ir tuo, ką turite. Nes, kaip esu rašęs viename savo atsisveikinimo eilėraštyje: „Ramybė, pilna prisiminimų, šviesių vaizdų ir žodžių patale (lyg gerų draugų rate) prigulęs pailsėsiu, vieta šilta... Jau laikas šypsosi šalia ir rodykle - pirštu į amžinybę kviečia... Gale, galų gale – mirtis“.

Mačiau krintančią žvaigždę... Jeigu būčiau spėjęs, užminčiau norą visai žmonijai.. Norėčiau, kad astrologija remtųsi visi žmonių tarpusavio santykiai šeimoje, visuomenėje, valstybėje, tarp valstybių! Išvengtume karo, bado ir maro! Nebūtų skyrybų! Kiekvienas sutiktasis ant grandinėlės nešiotųsi savo Zodiako ženklą, druidų gėlės ženklą, gyvūno ženklą su visais reikiamais paaiškinimais… Net į akis nereikėtų žiūrėti! Viskas taptų akimirksniu aišku nuo dabar iki grabo lentos!

Ir tada, Stokholme, viskas būtų įvykę kitaip. Ji būtų paklausiusi, kokiais metais, kokį mėnesį, kokią dieną, kokią valandą, kokią minutę, ryte ar vakare esu gimęs... Kai viską išdėstyčiau, jos veidas nebūtų tapęs abejingu. Ji man nebūtų pasakiusi nusivylusiu balsu, kad esu Skorpionas, todėl jai šiandien neįdomus… Ji ką tik, girdi, aistringai pasimylėjusi, o kas per daug - negerai. Juo labiau, kad jos asmeninė astrologė – parapsichologė – sekso - Kama Sutra - patologė - karmos tyrėja - ekstrasensė – auros stebėtoja, perspėjo ją visą šį mėnesį šalintis nežabotos skorpionų seksualinės energijos.

Būčiau, atleisk man melagiui, Viešpatie, (ir nekaltink manęs, nes mano užtarėjas yra žiaurusis karo dievas Marsas, o kare žmonės meluoja) pasakęs „Jautis“, arba dar geriau – Drakonas – Jazminas (kas būtų visiška ir neabejotina tiesa), sėdėtume šalia vienas kito, dalindamiesi gyvenimo ir žvaigždynų patirtimi, kol, galiausiai, atsidurtume vienoje lovoje, vienbalsiai nusprendę, kad prieš planetų įtaką mūsiškėms auroms nepašokinėti. Nežiūrint į jos ankstesnį pareiškimą apie jau de facto įvykusį „aistringą pasimylėjimą“ su kažkokių jai žvaigždžių išsidėstytu nulemtu laiminguoju… Bet... Bet tuomet Stokholme, pakštelėjusi man skruostan, ji dingo minioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją