Sumaniai parinktais patiekalais būtų galima išspręsti labai daug problemų, kylančių ir meilėje, ir buityje. Jeigu išmoktume teisingai naudotis “meilės virtuve”, galėtume suprasti visas vyro ir moters santykių paslaptis bei grožį, išspręsti daugelį klausimų, kylančių mūsų kelyje ir trukdančių mėgautis meile.

Leiskite keletą žodžių pasakyti apie pagrindinius erotinės virtuvės mitybos principus, pavyzdžiui, apie “aphrodisiacos” (išvertus iš graikų kalbos – “meilės”). Taip vadinamos medžiagos, turinčios savybę stimuliuoti lytinį potraukį ir didinti lytinį aktyvumą. Kulinarinė erotika maisto gaminimui naudoja žoles, daržoves, vaisius, prieskonines daržoves, paprastus ir aštriuosius prieskonius. Nereikėtų pamiršti ir pieno bei rūgpienio produktų – kefyro, varškės, jogurtų, sūrio.

Žmonių maiste turi būti daug vitaminų, tarp kurių - “dauginimosi” vitaminų A ir E. Jų yra kiaušiniuose, menkių kepenyse, morkose. Lytiniam susijaudinimui labai svarbu, kad netrūktų vitamino B, kurio yra pupose, bulvėse, žuvyje.

Be to, erotinis maistas privalo turėti pakankamai baltymų, riebalų ir angliavandenių.

Erotiniams patiekalams gaminti naudojama stambių ir smulkių galvijų mėsa, o ypač – įvairių rūšių žuvys. Iš žuvų labiausiai mėgstamos plekšnės – jos skatina meilę. Iš laukinių paukščių – fazanai ir strazdai, iš naminių paukščių meilės delikatesais laikomos gaidžių skiauterės. Meilės gėrimas – kupranugarių pienas.

Erotiniai patiekalai ne “naikinami” ilgai kepant, bet gaminami “pulsuojančiai” kaitinant. Jau senovėje potencijai didinti žmonės naudojo vadinamuosius narkotikus miltelių, tepalų ir gėrimų pavidalu. Rytuose garbino “geidulingą” opiumą. Be haliuciogeninių kaktusų ir grybų neišsiversdavo Centrinės Amerikos ritualinių orgijų rengėjai. Europoje buvo vertinami grybai triufeliai, “įpučiantys užgesusią ugnį”. Ir senovės, ir dabarties farmakopėjoje laukinės garstyčios, čiobreliai, mėtos, krienai, anyžiai, salierai, kalendros, šparagai laikomi priemone “tingiems” lyties organams.

Kapucinų ordino vienuolių išrastas kapučinas – putojantis grietinėlės ir kavos mišinys – padeda palaikyti seksualinį aktyvumą. Preparatai iš augalų žiedadulkių, medus, riešutai, alyvų aliejus, bananai, daiginti kviečiai, daugelio gydytojų ir žiniuonių nuomone, yra geriausias būdas palaikyti seksualinį aktyvumą.

Negalime nepaminėti ženšenio šaknies. Ji – afrodiziakų karalienė, per keturis tūkstančius metų nepraradusi savo jėgos. Muskato riešutai, pipirai, gvazdikėliai, šafranai, imbierai, rozmarinai, kaip ir daugelis kitų aromatinių prieskonių, puikiai nuteikia aistrai. Katerinos da Mediči meilės racione buvo artišokų ir česnakų. Egzotiškais afrodiziakais laikomi “bebro čiurkšlė” ir kabargos muskusas, kuriuos išskiria ypatingos šių gyvūnų liaukos. Taivane ir Malaizijoje ir šiandien naudojami gyvačių kraujas bei driežų odos milteliai.

Europoje daugelį amžių žinomas ispaninis vabalas, kurio kūnas ir sparnai turi kantaridino, sukeliančio stiprų susijaudinimą. Didžiosios prancūzų revoliucijos laikais jis buvo neatsiejama meilės saldainių ir gėrimų dalis. Tačiau būtina su jais elgtis atsargiai ir nepiktnaudžiauti “geidulingomis” priemonėmis. Dėl stipraus stimuliuojančio poveikio jos gali išprovokuoti hipertoninę krizę ar priapizmą (ilgalaikę skausmingą erekciją).