Kaip nusivelti žaisliukus eglutei ar dovanėles artimiesiems vieną vakarą vilniečius mokė „Jūratės Manufaktūroje” vedanti vilnos vėlimo pamokėles VDA dėstytoja Žydrė Ridulytė.


Žaisliukai gaminami „sausuoju“ vėlimo būdu, kuriam tereikia vilnos, specialios adatos ir pagrindui žaisliukui. Jam iš paprasto parolono išpjauname maždaug 2 cm storio ir 10 cm skersmens apskritimą. Tuomet imame norimos spalvos vilnos pluoštelį ir, mintyse sudėlioję būsimą žaisliuko piešinėlį, tą vilną smarkiai badome su adata ant reikiamos parolono vietos. Vilna padengiame abi porolono puses ir kraštus.


Pora valandų ir jūsų pirmasis žaisliukas gatavas. O kai ranka įgus, nepamirškite nusivelti kitų metų simbolio – raudono ugninio paršelio. Kad metai geri ir turtingi būtų, be kiaulysčių.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją