Pasak bendrovės pranešimo, vienerių metų trukmės projektas „Kryptis – namo“ apima dvi priemones. „TeliaSonera” įsipareigojo skirti 100 tūkst. litų stipendiją mokslininkui, kuris savo iniciatyva jau yra grįžęs ir dirba Lietuvoje.

Be to, kompanija įsteigė 20 tūkst. litų premiją bet kuriam fiziniam arba juridiniam asmeniui Lietuvoje „už didžiausią indėlį į emigravusių gyventojų susigrąžinimą arba piliečių išlaikymą Lietuvoje“.

Pagal projekto nuostatas, į stipendiją gali pretenduoti mokslininkai, į Lietuvą grįžę nuo 2003 metų pradžios iki 2006 metų pabaigos bei užsienyje dirbę ilgiau nei 12 mėnesių. Kandidatus vertins ir stipendiją skirs atrankos komisija, kurią sudaro Lietuvos mokslo, visuomeninių ir valstybinių organizacijų atstovai iš Lietuvos mokslo tarybos, Lietuvos mokslininkų sąjungos, Žinių ekonomikos forumo, Užsienio lietuvių mokslo forumo, Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos.

Į komisijos sudėtį savo narius taip pat delegavo „TeliaSonera“ ir Švedijos ambasada. Stipendiją numatoma skirti 2007 m. balandį.

Kartu su mokslininkais tarp emigrantų yra iš esmės visų visuomenės sluoksnių ir veiklos sričių žmonių. Todėl premijai „už didžiausią indėlį į emigravusių gyventojų susigrąžinimą arba piliečių išlaikymą Lietuvoje“ bendrovė subūrė atskirą atrankos komisiją.

Jos užduotis – stebėti Lietuvoje vykstančius procesus bei sudaryti sąrašą institucijų, organizacijų arba privačių asmenų, kurie savo veikla prisideda prie emigrantų grįžimo į Lietuvą arba piliečių išlaikymo šalyje.

Iš šių kandidatų komisija išrinks bei 2007 m. gruodžio mėn. paskelbs, kam skiriama premija. Komisijoje dirbs gerą reputaciją pelnę visuomenėje garsūs įvairių veiklos sričių atstovai – Algimantas Čekuolis, Voldemaras Chomičius, Leonidas Donskis, Halina Kobeckaitė, Gitanas Nausėda, Romas Sakadolskis.