Pasak opozicinės konservatorių partijos parlamentaro Teddy Tayloro, ši problema tapo tokia opia, kad dauguma jo kolegų kartais "sunkiai paeina koridoriumi".

Šią savaitė pasirodžiusio žurnalo "The Caterer and Hotel Keeper" numeryje rašoma, kad nuo praėjusių metų spalio mėnesio į Vestminsterio rūmus alų pradėjo gabenti dvigubai daugiau tiekėjų. Londone Temzės pakrantėje iškilusį Britanijos parlamentą sudaro Lordų ir Bendruomenių Rūmai.

Alų daugumai Vestminsteryje įsikūrusių alinių ir restoranų tiekianti Aludarių federacija teigia, kad įstatymų leidėjai dabar per mėnesį iš viso išgeria 2 tūkst. 500 pintų (4 386 litrus) alaus.

Uolus blaivininkas T.Tyloras perspėja, kad alus nepaprastai išpopuliarėjo ir todėl, kad žemuosiuose Bendruomenių Rūmuose jis kainuoja pigiau negu paprastuose aludėse. "Bendruomenių Rūmai paprastai stovi tušti, nors dauguma alinių lūžta nuo žmonių", - sakė jis.

"Tai didžiulė tragedija. Juk į žemuosius rūmus patenka daug perspektyvių ir talentingų jaunuolių, nusiteikusių pakeisti Britaniją, - sakė jis. - Tačiau netrukus suvokę savo galių ribas ir supratę, kad nieko pakeisti nepavyks, jie patraukia į aludes".