Taigi, skelbiame naujausias žinias iš laboratorijų.

Galima sakyti, kad celiulitas turi du “veidus”. Pirmojo priežastis – perteklinis riebalų susikaupimas (lipodistrofija), o antrojo – vandens pašalinimo iš organizmo sutrikimai (hidrolipodistrofija). Norint išsiaiškinti vyraujantį celiulito tipą, dar visai neseniai buvo pradėtas naudoti ultragarsas. Specialūs daugelyje Europos klinikų esantys skeneriai kruopščiai ištiria riebalinio ir jungiamojo odos audinio būklę bei vandens procentą juose. Gauti rezultatai leidžia pakoreguoti mitybą, parinkti reikalingą fizinį krūvį bei teisingą odos priežiūrą.

Celiulitas taip pat skiriamas į “kietąjį” bei “minkštąjį”. Pirmąjį lydi svorio padidėjimas ir tolygus riebalinio audinio pasiskirstymas nepažeidžiant tonuso ir odos kraujotakos. Ji išlieka stangri ir elastinga, tačiau tampa sausa ir iškyla gūbriai, kurie gali tapti skausmingi. Esant “minkštajam” celiulitui, sutankėja kraujagyslių sienelės, jungiamasis audinys tampa šiurkštus ir išsiplečia, o oda tampa suglebusi. Tai senesnis neskausmingas celiulito tipas. Jeigu pirmąjį celiulito tipą pakankamai lengvai galima pašalinti vien masažo ir drenuojančių priemonių pagalba, tai antrojo pašalinimui reikalingos radikalesnės priemonės, galbūt net riebalų nusiurbimas.

Kadangi organizmas gyvena pagal bioritmus, tai priklausomai nuo paros laiko jis yra linkęs arba sukaupti riebalus (po valgymo, išskiriant insuliną), arba juos iš organizmo pašalinti (tarp valgymų). Dėl šios priežasties kremai, skirti lieknėjimui, efektyvūs bus juos naudojant tik riebalų pašalinimo iš organizmo fazėje. Iš karto po valgymo insulino išskyrimas yra labai aktyvus, todėl aktyviosios kremo medžiagos veiks perniek. Tai reiškia, kad anticeliulitinius kremus reikia tepti arba prieš valgį, arba praėjus porai valandų po valgio.

Globaliu amerikiečių mokslininkų atradimu tapo priemonės, gebančios tiesiogine prasme sunaikinti celiulito ląsteles. Iš pradžių šios priemonės buvo naudojamos kovojant su vėžiu: orientuotos į svetimkūnių ląsteles, jos tuo pačiu naikina ir pakeičiamas celiulito ląsteles. Sujungę šiuo komponentus specialiais laidininkais, gebančiais prasiskverbti pro odos barjerą, mokslininkai sukūrė naujos kartos priemonę. Ši priemonė visiškai išardo patologiškai pakitusias celiulito ląsteles, vietoj kurių organizmas pagamina naujas ląsteles, neturinčias perteklinio riebalų kiekio. Kol kas šios priemonės naudojamos tik specializuotuose kosmetologijos centruose.

Dar viena naujove kovoje su celiulitu tapo šaltasis lazeris, kurio nejuntamas spindulys prasiskverbia giliai į odą, veikia reflektorinius taškus ir juos jungiančias meridianas, kurios kontroliuoja judėjimą bei medžiagų apykaitą. Būtent šių procesų suardymas galiausiai suardo ir celiulito medžiagų apykaitos procesą. Lazerio poveikis normalizuoja energetines sroves, o taip pat suaktyvina odos ląstelių darbą taip ją atjaunindamas bei likviduodamas netgi kai kuriuos defektus (pavyzdžiui, strijas).

Tiksliai nustatyta, kad du trečdaliai aktyviųjų riebalinių ląstelių (adipocitų) skirti kaupti riebalus ir tik trečdalis – juos šalinti. Todėl jeigu kremas tik skatina lipidų šalinimą, tai, pasišalinę iš ląstelės ir patekę į kraują, jie gali būti lengvai utilizuoti gretutinių adipocitų ir taip rezultatas bus nulinis. O tai reiškia, kad atėjo laikas atrasti kažką, kas stabdytų riebalų kaupimo procesą. Nukreipę savo pajėgas šia kryptimi, mokslininkai išrado eilę fermentų, gebančių pristabdyti riebalų kaupimą. Šis atradimas daug kartų sustiprino anticeliulitinių priemonių poveikį.

Paskutinės kartos preparatai veikia iš karto dviem kryptimis ir stimuliuoja riebalų skaidymą bei blokuoja jų “akumuliaciją”. Šios priemonės – paskutinių mokslinių pasiekimų kvintesencija. Gamintojai garantuoja kiekvienos iš jų efektyvumą. Taigi rinkitės, naudokite ir… tobulinkite savo kūno formas.

Permanentinis poveikis. Visą dieną veikiančios šios priemonės nanokapsulės nuolat šalina medžiagas, jungiančias gliukozę ir apsaugo nuo jos virtimo riebalais…
D.Stock, Vichy.

Portatyvinės priemonės. Šiuose mažyčiuose folijos paketėliuose yra griežtai normuotos anticeliulitinės “dozės”. Jas patogu nešiotis su savimi ir tepti, pavyzdžiui, prieš treniruotę, taip dešimt kartų padidinant efektyvumą.
SOS Minceur, Orlane.

Gudriosios priemonės. Šių priemonių efektyvumas paremtas “apgaule”. Medžiagos, imituojančios riebalus, kontaktuoja su adipocitais, priverčiančios juos “įsitikinti”, kad vyksta riebalų kaupimas, kurio iš tikrųjų nėra.
Bodydeclic, Phytomer.

Ledinės priemonės. Naudojant šiuos preparatus jaučiamas šaltumo pojūtis, o riebalų perteklius pašalinamas lengvai ir nesudėtingai.
Tonicite Du Corps, Matis.

Obuolinės priemonės. Pasirodo, kad obels ūgliai savo sudėtyje turi medžiagų, kurios neleidžia organizme kauptis riebalams. Dabar jos taikomos šalinti juos iš probleminių zonų.
Cellu-Stop, Elancyl, Galenic.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją