Prieš trisdešimt penkerius metus Kinsey pareiškė, kad išeinamosios angos sritis maždaug pusei žmonių kelia erotinį stimuliavimą.

Tyrime, kuriame dalyvavo 100 000 žurnalo Playboy skaitytojų, 47 procentai vyrų ir 61 procentas moterų prisipažino mėginę analinę sueitį.

Tačiau analinio sekso tabu daugelį žmonių sulaiko nuo galvojimo, kalbėjimo ir mokymosi apie seksą per analinę angą. Čia pateikiame dešimt dalykų, kurių daugelis moterų ir vyrų vis dar nežino apie analinį seksą.

1. Analinis seksas yra rečiausiai praktikuojama sekso rūšis

Egzistuoja daugybė būdų, kuriais galime naudotis analinės angos teikiamais erotiniais malonumais. Dažniausiai naudojamos technikos yra analinės angos lietimas pirštu masturbuojantis arba partnerio analinės angos stimuliavimas sueities ar oralinio sekso metu.

Dauguma žmonių mėgaujasi savo arba meilužio piršto jautrumu – juo įsiskverbiama į analinę angą ir atliekami švelnūs sukamieji judesiai. Kai kuriems labiau gali patikti specialiųjų priemonių, tokių kaip vibratoriai, naudojimas ties išeinamąja anga ir trumpuoju išeinamuoju kanalu. Dauguma vyrų, įskaitant ir heteroseksualius, iš šio įsiskverbimo patiria didelį malonumą.

Oralinė – analinė meilė populiariai žinoma kaip rimingas. Kai kuriems žmonėms jau pati mintis kelia šleikštulį. Kiti gi tuo metu juo mėgaujasi arba suteikia tokį malonumą savo partneriui.

2. Analinis stimuliavimas, įskaitant ir sueitį, yra neskausmingas, jei yra atliekamas teisingai

Įsitikinimas, kad analinė stimuliacija, ypač sueitis, yra skausminga, yra giliai įsišaknijęs ir pavojingas mitas. Kaip ir bet kuris skausmas kūne rodo, kad kažkas yra blogai, taip ir su analine anga. Kadangi šioje srityje yra gausu nervinių galūnių, išeinamoji anga, jei su ja elgiamasi neteisingai, gali sukelti ypač stiprius skausmus. Tačiau ji taip pat gali būti ir begalinio malonumo šaltinis.

Kai pirštas, prietaisas ar penis įsiskverbia į išeinamąją angą, analiniai raumenys spazmuoja, lyg kovodami su invazija. Skausmas atsiranda, jei partneriai nepalaukia, kol šie raumenys atsipalaiduos. Tinkamai išlaukus, raumenys palaipsniui atsipalaiduos ir skausmas sumažės, jei nebuvo spėta padaryti didesnės žalos. Tačiau bet koks “malonumas”, patiriamas iš tokios veiklos, gali kilti tik tuo atveju, jei panaikinamas diskomfortas.

Maksimalus analinis malonumas reikalauja pašalinti visą skausmą ar fizines traumas iš šios srities. Pasyviojo partnerio savisauga reiškia pasirengimą bet kuriuo momentu pasakyti “ne”, kol jis ar ji nebus tinkamai pasirengę tęsti. Pasirengimas reiškia fizinį atsipalaidavimą, kurį pasiekti padeda gausios ir švelnios šios srities glamonės bei geismą.

Dažnai atsitinka taip, kad analiniai raumenys yra atsipalaidavę, tačiau pasyvusis partneris vis dar nenusiteikęs. Stimuliacija turėtų atitikti geismą.

3. Analiniu seksu galima mėgautis net ir tuomet, jei jis praeityje buvo nuolat nepatogus ir skausmingas

Vien pakankamas noras nebūtinai garantuoja malonų analinį seksą. O ankstesnė nemaloni patirtis ne visuomet yra analinio sekso nenoro priežastis.

Chroniškas analinis įsitempimas yra dažniausia analinio diskomforto sekso metu priežastis. Tokios būklės ženklai – hemorojus ir vidurių užkietėjimas. Įtampą galima sumažinti švelniais prisilietimais ir glamonėmis. Idealus laikas pažinčiai su analine anga yra vonioje arba duše. Gilus kvėpavimas taip pat veikia analinius raumenis. Išangės raumenų įtempimas ir atpalaidavimas yra kitas būdas, kuriuo galima išmokti atsipalaiduoti.

Bet kuris, besimėgaujantis masturbacija, gali užsimanyti išmėginti kokią nors analinio stimuliavimo formą. Tačiau ir šiuo atveju galioja ta pati taisyklė: turėtumėte sustoti iš karto, patyrę diskomfortą.

Dauguma žmonių pageidauja, kad partneris stimuliuotų išeinamąją angą, tačiau nepratęstų sueitimi. Tuomet gaunantysis asmuo gali visą dėmesį sutelkti į patiriamą malonumą.

4. Analinę angą supa du raumenų žiedai, kurių kiekvienas funkcionuoja nepriklausomai

Jei į analinę angą įkišite pirštą maždaug pusę colio ir lengvai pasuksite jį į šoną, pajusite du raumenų žiedus. Tarp jų yra mažiau nei ketvirtis colio. Išorinė žiedą kontroliuoja centrinė nervų sistema, kaip ir pavyzdžiui, rankos funkcijas. Šį raumenų žiedą lengvai galite atpalaiduoti ir įtempti kada tik panorėję.

Vidinis raumenų žiedas yra visiškai kitoks. Šį raumenį kontroliuoja nevalinga automatinė nervų sistema, kuri kontroliuoja tokias funkcijas kaip širdies ritmas ir stresas.

Vidinis raumenų žiedas reaguoja ir atspindi baimę ir nepatogumą analinio sekso metu. Tai priverčia analinius raumenis įsitempti tuomet, net ir asmeniui mėginant atsipalaiduoti. Taigi, šioje vietoje svarbiausia prisiminti apsaugos priemones ir patogumą.

Net jeigu asmuo analinio sekso metu jaučiasi patogiai, jam arba jai gali vis tiek reikėti išmokti valingai kontroliuoti vidinį raumenų žiedą, kad reikiant galėtų jį nesunkiai atpalaiduoti. Mėginant išmokti valingo šio raumens kontroliavimo, pabandykite kas dieną įsiskverbti pirštu (galbūt patogiau tai būtų daryti duše) ir pajuskite vidinį žiedą. Raumuo pasikeičia akimirksniu – jis reaguoja į jūsų elgesį. Šioje vietoje svarbiau į tai atkreipti dėmesį, o ne mėginti atsipalaiduoti. Bet kuris asmuo panorėjęs gali išmokti kontroliuoti vidinį raumenų žiedą.

5. Analinė stimuliacija teikia daugelį malonumo rūšių

Didžiausia nervinių galūnių koncentracija yra aplink pačią analinę angą. Juos geriausiai pajusti galima pirštu. Kai į analinę angą įsiskverbia penis arba kitas objektas, patiriami kiti malonumai. Išorinėje dalyje yra keletas nervinių galūnių, o vidinė dalis labiausiai reaguoja į spaudimą.

Vyrams prostata, esanti už išangės sienelės, gali teikti ypatingą malonumą masažuojant ją pirštu, stimuliuojant varpa arba kitu objektu. Taip pat apatinė varpos dalis yra gana arti analinės angos. Ji netiesiogiai stimuliuojama daugelio analinio sekso rūšių metu.

Analinis malonumas gali būti tiek fiziologinis, tiek psichologinis. Analinio sekso tabu suteikia mėgavimosi uždraustu vaisiumi malonumą. Dažniausiai sutinkama anti analinio sekso žinutė (tai "purvina") kartais grįžta kaip seksualumo šaltinis.. Kiti žmonės išangę laiko slapta, ypatinga vieta. Pasidalinimas su partneriu yra atvirumo ir altruizmo aktas.

6. Analinė stimuliacija gali vesti prie orgazmo

Dalis vyrų ir moterų į analinį seksą be lytinių organų stimuliavimo gali atsakyti orgazmu. Moterys orgazmą greičiausiai patiria dėl dubens raumenų susitraukimo – ir tik maža dalimi grynai dėl analinio įsiskverbimo. Kai vyrai patiria orgazmą dėl analinės stimuliacijos, tai dažniausiai vyksta dėl prostatos. Neabejotinai susijaudinimą kelia ir varpos galūnės netiesioginė stimuliacija.

Orgazmai dėl analinės stimuliacijos dažniausiai pasiekiami, kai partneriai pilnai pasineria į pojūčius ir fantazijas. Užtikrintas būdas nepasiekti orgazmo – jo laukti. Analinio orgazmo lūkesčiai sukuria naują įtampą ir pertraukia malonumo pojūčius.

Reikia atminti, kad daugumai žmonių, norint pasiekti malonumo viršūnę, reikalinga lytinių organų stimuliacija. Ir tik nedaugelis patiria orgazmą grynai dėl analinio jaudinimo.

7. Mityba įtakoja analinio sekso teikiamą malonumą

Reguliarus žarnyno judėjimas yra pagrindinė išeinamosios angos funkcija. Žmogaus mityba turi būti tinkama, kad iš organizmo būtų lengvai pašalintos išmatos. Tokiu atveju žarnynui nesukeliami papildomi sunkumai. Užkietėję viduriai dirgina ir erzina išeinamosios angos audinius, sukelia diskomfortą ir skatina raumenų įsitempimą. Švieži vaisiai, daržovės, grūdai yra būtini mitybos ingredientai.

8. Vaginai ir išeinamajai angai galioja skirtingos higienos taisyklės

Kadangi sueitis gali būti vaginalinė arba analinė, daugelis mano, kad įsiskverbimo į makštį ir išeinamąją angą taisyklės yra tos pačios. Nors abi sritys padengtos plonais audiniais ir geba plėstis, jie yra visiškai skirtingi.

Išeinamoji anga nėra tiesi. Ji vingiuoja, kartais netgi 90 laipsnių kampu. Jos forma galite į išeinamąją angą įkišti švelnų daiktą, išmėginti įvairius kampus ir kūno pozicijas ir mėginti įsijausti į savo pojūčius. Tik būkite atsargūs, kad daiktas nenutrūktų ir nepasimestų viduje.

Išeinamoji anga, priešingai nei makštis, negamina lubrikanto, todėl įsiskverbimui į analinę angą visuomet reikalingas koks nors aliejus. Reikia vengti cheminių priedų. Naudodamiesi prezervatyvais, pirkite tik tuos lubrikantus, kurie pagaminti vandens pagrindu.

Pagrindinė išeinamosios angos funkcija – organizmo atliekų pašalinimas. Taigi joje gali likti išmatų dalelės, todėl prieš analinį seksą patariama visuomet apsiprausti.

9. Analinis seksas nebūtinai reiškia paklusimą arba dominavimą

Dominavimo įvaizdis sutinkamas labai dažnai, kai kalba pakrypsta link analinio sekso. Neabejotinai, įsitikinimas, kad analinis seksas yra skausmingas, prie ši įsitikinimo taip pat prisideda. Nors kai kuriuos žmones paklusimo idėja ypač jaudina. Mintis, kad jie paklūsta partneriui, ypač jaudina. Tačiau faktinis, o ne įsivaizduojamas skausmas gali sukelti rimtų problemų.

Kitus nuo analinio sekso šis dominavimo įvaizdis sulaiko. Mintis apie paklusimą ir nusižeminimą kai kuriems žmonėms sukelia neigiamus jausmus ir priverčia susitraukti analinius raumenis. Tokie individai lengviau išmoktų atsipalaiduoti ir mėgautis analiniu seksu, jei į jį pradėtų žiūrėt ne kaip į galios išraišką ar nusižeminimą, o kaip į galimybę patirti malonumą.

10. Analinis seksas gali būti visiškai saugus, netgi naudingas

Daugelis tabu dėl analinio sekso kyla dėl to, kad didelė dalis medikų yra įsitikinę, jog ši sekso rūšis yra neišvengiamai pavojinga. Jei abu partneriai atsisako toleruoti skausmą, nesinaudoja jėga ir vengia vaistų vartojimo, analinė stimuliacija nesukels fizinio sužeidimo.

Visos kitos rizikos rūšys yra susiję su lytiniu keliu plintančiomis ligomis. Kiekviena iš ligų – gonorėja, sifilis, herpersas – gali paveikti išeinamąją angą. Žarnyno parazitai, bakterijos lengvai keliauja, todėl nesinaudojant saugumo ir atsargumo priemonėmis, lengvai gali patekti į makštį ar burną,ypač rimingo būdu.

AIDS kelia rimtų problemų. Infekuotojo ŽIV gali patekti per sėklą ar kraują, net ir esant mažiausiam audinio įtrūkimui.

Norint išvengti šio pavojaus, analinis seksas ir rimingas turėtų būti praktikuojami ypatingu būdu. Rimingo metu visuomet būtina naudotis latekso apsauga. Žinoma, monogaminiuose dviejų sveikų žmonių santykiuose ligų pavojus žymiai sumažėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)