"Kaip vieną iš galimų nepilnamečių smurto ir agresijos priežasčių galima įvardyti nežabotą nepilnamečių polinkį žaisti kriminalinio, militaristinio, siaubo ar seksistinio žanro kompiuterinius ir internetinius žaidimus", - pirmadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas IVPK pirmininkas Rimantas Remeika.

Anot Seimo nario, šis pomėgis "vagia" vaikų laiką, kurio nebepakanka tinkamam mokymuisi ir fiziniam asmenybės lavinimui.

"Mano nuomone, kompiuterinių ir internetinių žaidimų skatinamos nepilnamečių agresijos problemą gilina visuomenės abuojumas: interneto salonuose nepilnamečiams suteikiama laisva prieiga prie smurtą, žiaurumus, nepagarbą asmeniui propaguojančių žaidimų", - tegia Seimo narys.

R.Remeika pranešime spaudai pateikia ir "receptą", kuris gali apsaugoti nepilnamečius nuo žalingos informacijos.

"Šiandien asmeninių kompiuterių savininkai gali ne tik susiinstaliuoti specialias nemokamas programas, užkertančias kelią nepageidaujamos, žalingos informacijos gavimui ar prieigai prie jos šaltinių, bet ir informuoti įgaliotas institucijas apie įvairaus pobūdžio internetinius incidentus", - pranešime spaudai teigia R.Remeika.

IVPK artimiausiu metu ketina surengti specialius klausymus, į kuriuos bus pakviesti visų atsakingų ir suinteresuotų institucijų atstovai.

Klausymuose bus aptarti galimi efektyvūs nepilnamečių apsaugos nuo internetu bei kompiuterinėse laikmenose platinamos žalingos informacijos būdai, taip pat valstybės institucijų veiklos, siekiant užtikrinti nepilnamečių saugumą skaitmeninėje erdvėje, koordinavimo problemos.

Neseniai susirūpinimą dėl itin plintančių prievartą ir žiaurumus propaguojančių kompiuterių žaidimų, skirtų nepilnamečių vartotojų auditorijai, išreiškė Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Franco Frattini.

Anot šio EK pareigūno, panašūs "pramoginiai žaidimai" gali sukelti ar paskatinti vaikų žiaurų elgesį, nes jie perša mintį, jog tai yra normalus elgesys.