Ceremonijoje, kuri sutapo su 30-osiomis įžymaus valstybės veikėjo mirties metinėmis, dalyvavo Prancūzijos prezidentas Žakas Širakas (Jacques Chirac), Š.de Golio (Charles de Gaulle) šeimos nariai ir pasipriešinimo judėjimo veteranai.

Š.de Golis (Charles de Gaulle) savo testamente pabrėžė, jog yra prieš bet kokį pomirtinį pagerbimą. Jis net uždraudė kviesti užsienio valstybių lyderius į savo laidotuves.

Ketvirtadienį atidengta keturių metrų aukščio skulptūra vaizduoja Š.de Golį (Charles de Gaulle) jo didžiausio triumfo akimirką - 1944 metų rugpjūtį išvaduotame Paryžiuje džiūgaujančios žmonių minios viduryje žygiuojant Eliziejaus laukais.

Naujasis paminklas yra netoli paminklo buvusiam Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui serui Vinstonui Čerčiliui (Winston Chruchill), kuris buvo atidengtas prieš dvejus metus.

Š.de Golis (Charles de Gaulle) mirė 1970 metų lapkritį. Prieš metus jis netikėtai atsistatydino iš prezidento pareigų, rinkėjams atmetus jo pasiūlytą šalies regionalizavimo projektą.