Panevėžio kolegijos (PK) studentų atstovybės viceprezidentas Erikas Konstantinovas pasakojo, kad studentų akcija „Jaunime, nebūk stabdys“ prasidėjo 11 valandą prie Laisvės aikštės fontano.

„Paskui akcijos dalyvių eisena patraukė Laisvės aikšte, Kranto gatve Bendruomenių rūmų link. Prie rūmų pievelėje akcijos dalyvius pasveikino Kolegijos direktorius Kęstutis Gudas. Sulaukėme dėmesio ir iš Panevėžio miesto savivaldybės. Pasveikinti atvyko du mero Vito Matuzo pavaduotojai Kastytis Vainauskas ir Petras Luomanas. Paskui buvo uždegtas laužas, akcijos dalyviai skanavo kareiviškos košės: ja vaišino Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės kariai“, - pasakojo E.Konstantinovas.

Pasiteiravus, kada į studentų kvietimą dalyvauti akcijoje atsiliepė valdžios atstovai, nes, PB žiniomis, lapkričio 15 dieną į jį nebuvo atsiliepta, E.Konstantinovas atsakė: „Likus pusvalandžiui iki renginio paskambino vicemeras P.Luomanas ir teiravosi, kur vyks jaunimo akcija ir kada jiems atvykti, nors prieš savaitę į Savivaldybę buvo nunešti kvietimai su programa. Nesvarbu, kad apie jų dalyvavimą sužinojome prieš pat akciją. Džiaugiamės jų sveikinimais. Beje, studentų renginys baigsis pramogų centre „Egiveloje“.

PK studentų viceprezidentas priminė, kad tai ne pirmas aktyvaus jaunimo renginys: „2005 metais surengėm labdaros vakarą, o šiais - nusprendėm surengti akciją. Net ir devizą sugalvojome - „Ei, jaunas žmogau, juk mes kuriame rytojų, tad nebūk stabdžiu gerai ateičiai“.

Pasiteiravus E.Konstantinovo, ar studentų rengiamoje akcijoje dalyvavo kitų Panevėžyje veikiančių nevyriausybinių organizacijų atstovai, jis atsakė: „Išsiuntinėjome jiems pranešimą, kad vyks toks renginys, bet jų nebuvo. Mieste veikia nemažai jaunimo organizacijų, bet bendrauti tarpusavyje kažkodėl vengia“.

PK studentų atstovybės viceprezidentas teigė, kad šiais metais - ne paskutinis studentų renginys. „Po dviejų savaičių rengsime studentų boulingo turnyrą. Gal dar ką nors sugalvosime“, - pasakojo E.Konstantinovas.

PK studentų atstovybė dėkojo, kad akciją rėmė Naujosios sąjungos (socialliberalai) Panevėžio skyrius, Bendruomenių rūmai, pramogų centras „Egivela“, „JP Media Group“, dienraštis „Panevėžio balsas“ ir radijo stotis „Pulsas“.