Kas žudikas?

Agentūros M.P.3, kuri organizuoja tokio tipo žaidimus, vadovas Vaidas Stackevičius tikina, kad ši pramoga vis labiau populiarėja. „Esame įsigiję trijų žaidimų scenarijus. Nebijome siūlyti to paties teminio renginio visiems, nes kiekvieną kartą jis vyksta vis kitaip, o veiksmo eiga priklauso nuo jame dalyvaujančių žmonių, kurie kaskart yra vis kitokie“, – sakė pašnekovas.

Detektyviniai žaidimai su vaidmenimis atsirado tarp dviejų pasaulio karų, kai Agatha Christie užkariavo pasaulį savo legendiniais romanais. Paprastai tokius žaidimus užsisako didesnė draugų kompanija ar įmonės. V.Stackevičius pasakojo, kad bene populiariausias yra vaidmenų žaidimas „Žmogžudystė“. Žudikas čia – vienas iš dalyvių, o jį demaskuoti turi kiti žaidėjai.

Tarsi detektyve

Pašnekovas sako, kad pats smagumas prasideda tada, kai dalyviams renkami vaidmenys. „Tai dažniausiai daro žaidimų koordinatorius ir užsakovas, nes jis gali geriausiai išrinkti vieną ar kitą vaidmenį. O kad viskas eitųsi sklandžiai, eigą prižiūri mūsų moderatoriai“, – šypteli Vaidas.

Kiekvienas dalyvis prieš žaidimą gauna voką, jame surašyta informacija apie žmogų, kurį reikia vaidinti. „Pavyzdžiui, jei turėsi būti narkotikų prekeiviu, sužinai, kur gimei ir augai, kur mokeisi, kas tavo draugai ir galiausiai kas tavo klientai tarp kitų žaidimo dalyvių. Tai tarsi A.Christie detektyvo vertas siužetas. Mes paimame žmones ir kuriame videofilmą“, – pasakojo agentūros M.P.3 vadovas.

Užduotims atlikti skiriamas ribotas laikas – dažniausiai apie dvi ar tris valandas. Skiriasi ir dalyvių skaičius: mažiausiai turi būti 12 asmenų. Tačiau Vaidas sako, kad įmanoma žaidimą organizuoti ir 200 žmonių. Tokios laisvalaikio atrakcijos kaina prasideda nuo 960 litų ir didėja priklausomai nuo dalyvių skaičiaus, maitinimo paslaugų užsakymo ar specialios žaidimo vietos.

Žaidžia ir žvaigždės

Detektyvinį žaidimą neseniai išbandė ir grupės „Skamp“ nariai. Viktoras Diawara-Vee sakė, kad ne tik gerai praleido laiką, bet ir smagiai prisijuokė. „Linksma žiūrėti į draugus, kurie stengiasi apsimetinėti narkotikų prekeiviais ar žudikais, meluoja ar apgaudinėja“, – įspūdžiais dalijosi muzikantas.

Jis atskleidė, kad žaisdamas tapo kunigu, o grupės vokalistė Erica Jennings – nėščia mergina. Dainininkė greitai įsigyveno į šį vaidmenį, už megztuko ji įsikišo didelį vilnonį šaliką ir vaikščiojo ranka prilaikydama pilvą. „Smagu, jog Lietuvoje atsiranda naujų pramogų ir galima vietoj vakaro, praleisto klube ar kino teatre, pažaisti tokį žaidimą“, – šypsojosi Viktoras.

Įsimylėk tarakoną

Kitas ne mažiau populiarus laisvalaikio būdas įmonių vakarėliuose – stalo žaidimai. Juos organizuojančios UAB „Saldo grupė“ kūrybos direktorius Robertas Aleksaitis pasidžiaugė, kad tokie žaidimai – vieninteliai pasaulyje.

„Mes patys juos sukūrėme ir džiaugiamės, kad jie populiarūs“, – sakė pašnekovas. R.Aleksaitis pasakojo, kad šiuo metu galima užsisakyti 3 stalo žaidimus: „Hipodromą“, „Kolonistus“ ir „Tarakonų lenktynes“.

Pastarąjį vienu metu gali žaisti nuo 30 iki 100 žmonių. Ant specialaus stalo paleidžiami tarakonai, kurie tarpusavyje lenktyniauja. Juos galima raginti barbenant į stiklą. Stebėtojai ne tik seka veiksmą, tačiau gali ir statyti už dalyvio bei tarakono porą. Sakoma, jog išbandę šį žaidimą tarakonus įsimyli net ir tie, kurie iki tol šių gyvūnėlių vengė.