12 porcijų reikės:


200 g moliūgo minkštimo,
250 g kvietinių miltų,
200 g kukurūzų miltų,
50 g mielių,
2 valg. šaukštų medaus,
200 ml pieno, druskos,
50 g sviesto,
3 valg.šaukštų citrinų sulčių.

Moliūgą supjaustykite, užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Perpilkite į sietelį, nuvarvinkite ir pertrinkite. Kvietinius miltus sumaišykite su 175 g kukurūzų miltų. Mieles sumaišykite su 100 ml šilto pieno ir medumi. Miltuose padarykite duobutę, supilkite į ją pieną su mielėmis ir apibarstykite miltais. Palikite 20 minučių pastovėti.

Sumaišykite miltus su raugu, supilkite likusį pieną, citrinų sultis, įberkite vieną žiupsnelį cukraus, sudėkite trintą moliūgų masę ir sviestą. Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir 45 minutėms padėkite į šiltą vietą.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir apibarstykite likusiais miltais. Iš tešlos suformuokite dvylika paplotėlių ir išdėliokite juos ant skardos. Palikite pusvalandžiui pastovėti. Po to pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 minutes. Patiekite šiltus.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją