Lenkijoje tokių paauglių buvo tik 15 proc., o Ispanijoje - 16 procentų. Britanija dideliu skirtumu taip pat aplenkė antrąją vietą užėmusias Švediją, Suomiją ir Vokietiją.

Be to, Britanijos paaugliams tenka didžiausias gimdymų skaičius - iš 1 tūkst. merginų nuo 15 iki 19 metų kūdikio susilaukia vidutiniškai 26 merginos.

Vis daugiau jaunuolių apsikrečia tokiomis lytiniu keliu plintančiomis ligomis kaip chlamidiozė ir lytinių organų pūslelinė. Tai gali lemti faktas, kad vienas iš trijų penkiolikmečių, kaip rodo apklausa, lytinių santykių metu nenaudoja prezervatyvų.

Praėjusį mėnesį Britanijos vyriausybė teigė, kad imsis priemonių opiai paauglių nėštumo problemai spręsti ir ragins vietos valdžią mažinti tokių atvejų skaičių.

Tačiau IPPR nurodo, kad, nepaisant vyriausybės iniciatyvų, pažanga vyksta lėtai. Institutas paragino šviesti vaikus apie kontraceptines priemones dar paskutinėje pradinės mokyklos klasėje, kai jiems būna 10 ar 11 metų.

IPPR tyrimų mokslinė bendradarbė Julia Margo pažymėjo, kad per pastaruosius 50 metų dramatiškai sumažėjo vidutinis amžius, kada žmonės pradeda lytinį gyvenimą.

"Jaunuolių, kurie pradeda lytinį gyvenimą nesulaukę pilnametystės, skaičius nuo mažiau kaip 1 proc. išaugo iki 25 proc.", - teigė ji.

"Mūsų švietimo sistema turi atitinkamai reaguoti ir supažindinti vaikus su seksualinio gyvenimo rizikomis dar prieš tai, kai jie susimąsto apie šias rizikas". - pažymėjo ji.