"Matyt, vyko elektros bandymo darbai, reikės ją išjungti. Žmonės papuošimų net nepastebi, kol jie neuždegami", - šypsojosi miestą šventėms dabinančios bendrovės "Švenčių studija" direktorė Jolanta Turaitė.

Pašnekovės teigimu, kad miestas būtų papuoštas laiku, dar prieš savaitę buvo iškabintos šventinės girliandos Gedimino prospekte, Vokiečių ir T.Vrublevskio gatvėse. Tačiau ne visi vilniečiai pritaria tokiai skubiai puošybai.

"Manau, skubame kabinti kalėdines girliandas, juo labiau kad dar lapai nuo medžių nenukritę, - stebėjosi vilnietė Miglė. - Rudens grožis nublanksta prieš visus žaisliukus". Mergina teigė pastebinti, kad sostinė kasmet puošiasi vis anksčiau: "Galbūt norime neatsilikti nuo Europos sostinių. Paryžiuje jau praėjusią savaitę kur ne kur matėsi blyksinčių kalėdinių girliandų".

Bendrovės "Švenčių studija" direktorė J.Turaitė teigė, kad tokia situacija natūrali, nes dabar - pereinamasis laikotarpis iš rudens į žiemą: "Vysta gėlės ir atsiranda kalėdiniai papuošimai".

Direktorei antrino ir sostinės savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento direktorius Virginijus Dastikas: "Turime skaudžios patirties, kai buvo vėluojama puošti miestą, todėl labai džiaugiamės, kad šiemet tai daroma anksčiau".

Jis patikino, kad šventinės puošmenos nebus uždegtos iki lapkričio 25 d. "Esame katalikiškas kraštas, todėl prieš Vėlines niekas nedrįsta įžiebti šventinių atributų, gerbdami mirusiuosius, - apie lietuvių tradicijas pasakojo J.Toraitė. - O po to jau įsižiebs dabar jau iškabintos girliandos, pradės puoštis parduotuvių vitrinos".

Pašnekovė teigė, kad užsienyje ne visur laikomasi tokių nuostatų, o kalėdinės eglės įžiebiamos labai anksti. J.Turaitės teigimu, anksčiau iškabinti papuošimai turėtų įmones skatinti pasiruošti šventėms laiku.

J.Toraitė kol kas nenorėjo atskleisti, kaip bus puošiamos sostinės eglės ir televizijos bokštas. Tačiau "15min" atskleidė, kad pirmą kartą šventine simbolika pasidabins Žaliasis tiltas, kai tik jis bus baigtas rekonstruoti. Papuošti miesto objektus šventėms raginamos ir įmonės.