Tai desperatiškas socialliberalų veiksmas, liudijantis jog ši partija vis labiau silpsta, o jos nariai vis labiau krinka.

Politologai vieningai sutaria, jog paskutinės aktualijos tik patvirtina, kad valdančiosios koalicijos vienybė jau senokai tik teorinė. Vyresnieji koalicijos partneriai socialdemokratai elgiasi kaip nori, su koalicijos partneriais daro irgi ką užsimano, o šie teišdrįsta tik užsiminti, jog socialdemokratai “nedraugiški”.

Dauguma socialliberalų save laiko didžiomis asmenybėmis ir tarpusavyje joms niekaip nepavyksta rasti bendros kalbos. Rolandas Pavilionis dabar užsiiminėja saviveikla ir bando surengti referendumą dėl Lietuvos narystės NATO, nors oficiali socialliberalų pozicija yra lyg ir Lietuvos narystė NATO be išlygų. Ankstesnieji Artūro Paulausko favoritai Gediminas Dalinkevičius, Vida Stasiūnaitė ir Gediminas Jakavonis pyksta ant partijos lyderio, už tai, kad šis išbruko juos iš partijos elito ir nebesistengia vienyti partijos, o juk anksčiau, kaip tik jiems geriausiai sekėsi telkti žmones. Dabar iškilę Vytautas Kvietkauskas ir Artūras Skardžius, anksčiau paminėtųjų socialliberalų teigimu, nėra partijos patriotai.

Turėdamas tokią komandą, A.Paulauskas nieko negali padaryti ir tikisi malonės iš socialdemokratų, kad tik šie paremtų jį per prezidento rinkimus. O šie matydami visišką A.Paulausko bejėgystę, ėmė tyčiotis iš socialliberalų.

Beje, socialliberalus kamuoja ne tik vidinės partijos problemos, bet ir žmonių stygius - jiems sunkiai sekėsi ir sekasi rasti kvalifikuotų specialistų, kuriuos būtų galima deleguoti į įvairius aukštus postus. Štai Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininke socialliberalai išrinko supratimo apie mediciną neturinčią Dangutę Mikutienę. Ankstesnis šio komiteto pirmininkas taip pat socialliberalas Kęstutis Kuzmickas visai susikompromitavo, kitas socialliberalų frakcijos narys Eduardas Šablinskas taip pat neišropoja iš skandalų.

Nuo pat gimimo socialliberalams buvo pranašaujama liūdna baigtis, nuolat kalbėta apie šios partijos silpnumą. Kadangi joje vis daugiau nepatenkintųjų, ketinančių netgi pasitraukti iš Naujosios sąjungos, panašu, kad rudeniop ši partija apskritai subyrės. O jei partija ir išliks tai ji bus labai silpna ir sunkiai galės padėti A.Paulauskui per prezidento rinkimus.

Dar didesnė tikimybė, jog dar šiemet sugrius socialdemokratų ir socialliberalų koalicija, nes kaip teigia V.Kvietkauskas, “koalicijos taurė jau įskilo”, o įskilęs daiktas paprastai ilgai nebegyvuoja.