"Aš neslėpsiu savo tikėjimo į Viešpatį Jėzų. "British Airways" leidžia musulmonėms ryšėti skarą, sikhams - nešioti turbaną ir kitų tikėjimų religinius apdarus, - sakė N.Eweida. - Tik krikščionims draudžiama reikšti savo religinius įsitikinimus".

N.Eweida Londono Heathrow oro uoste veikiančiame bendrovės "British Airways" keleivių registracijos padalinyje dirba septynerius metus.

"Ši byla tęsiasi ir yra tebetiriama, todėl tokiu atveju būtų nederama ją aptarinėti smulkiau. Skundas turėtų būti išklausytas kitą savaitę, - rašoma "British Airways" pareiškime. - "British Airways" pripažįsta, kad uniformuoti darbuotojai gali puoštis juvelyriniais dirbiniais, įskaitant religinius simbolius. Mūsų uniformų politika nurodo, kad tokie daiktai gali būti nešiojami po uniforma. Jokio draudimo nėra. Ši taisyklė taikoma visiems juvelyriniams dirbiniams ir religiniams simboliams ant grandinėlių, ne tik konkrečiai krikščionių kryžiui. Kitus religinius simbolius, pavyzdžiui, turbanus, hidžabus ir apyrankes nešioti galima, kadangi darbuotojams juos nepatogu slėpti po uniformomis".