Mažamečiai, kurių amžius nuo 6 iki 11 metų, buvo įpratę gerti, nes jų kaime alkoholio – dažniausiai gaminamo iš vietinių gėlių vaisių – vartojimas yra įprastas net ir vaikų tarpe.

Į Zitappati kaimo mokyklą atėjęs naujas direktorius Sunilas Tarkaswaras nusprendė imtis priemonių, nes rezultatai buvo prasti, mokiniai nesugebėdavo sutelkti dėmesio, o kai kurie per pamokas tiesiog miegojo. Mokiniai, tarp jų ir mergaitės, prisipažindavo, kad prieš ateidami į mokyklą gėrė.

„Alkoholis šiose vietovėse yra gaminamas namuose, daugiausiai asmeniniam vartojimui, nors kai kurie Zitapatti gyventojai jau pradėjo jį pardavinėti pro čia pravažiuojantiems sunkvežimių vairuotojams“, – sako S. Tarkaswaras.

Direktorius nusprendė „išblaivinti“ savo mokyklą – jis susitikinėjo su girtaujančių mokinių tėvais, ypatingai motinomis ir močiutėmis. Jis nelepia griebęsis visų įmanomų priemonių pradedant grasinimais, baigiant ilgais pokalbiais. Tėvai buvo raginami vaikų akivaizdoje negerti ir neduoti alkoholio savo atžaloms.

Prie blaivybės kampanijos noriai prisijungė ir kaimo vadas bei apylinkėse gerbiamas socialinis darbuotojas Chabildas Mehta.

Vaikams buvo pažadėta, kad jeigu jie nustos gerti, gaus naujas uniformas.