Ankstesnis rekordas buvo 2 800 svarų, kurie už vieną lėlę per tų pačių namų aukcioną buvo pakloti 1999 metais.

"Lėlės buvo labai paklausios, - teigė "Christie's" atstovė spaudai. - Žmonės jas vertino labai rimtai. Sulaukėme susidomėjimo iš įvairių pasaulio kampelių".

Lėlę įsigijo viena moteris iš salės, atstovavusi anoniminiam kolekcininkui.

Ta pati moteris nupirko ir japonų rinkai skirtą Barbę vakarine suknele "Gala Abend", už kurią nepagailėjo 7 200 svarų (36 tūkst. litų), bei Barbę suknele "Midnight Pink", už kurią sumokėjo 5 040 svarų (25,2 tūkst. litų). Abi lėlės yra pagamintos 1965 metais.

Pirkėjus apėmė aistra nuo pat aukciono pradžios, kai buvo pasiūlyta 1959 metais pagaminta Barbė Nr.1, aprengta zebro kailį imituojančiu maudymosi kostiumėliu, su akiniais nuo saulės ir žiediniais auskarais.

Ši lėlė, už kurią, kaip prognozavo žinovai, gali būti pasiūlyta iki 1 200 svarų (6 tūkst. litų), irgi buvo parduota už rekordinę 2 880 svarų (14,4 tūkst. litų) sumą.

Sudavus plaktuku paskutinį kartą, bendra per aukcioną surinktų pinigų suma siekė 111 288 svarus (556 440 litų).

Kolekcija atspindėjo ištisą Barbės, jos draugų ir šeimos istoriją bei drabužių madas.

Papildomos vertės lėlėms teikė tai, kad dauguma iš jų niekada nebuvo išimtos iš savo dėžių.

Šią kolekciją 7-ajame dešimtmetyje pradėjo rinkti Utrechto namų šeimininkė Ietje Raebel, pirmąją Barbę nupirkusi savo dukteriai Marinai.

Marinai lėlė nepatiko, ir ji liko neišpakuota savo dėžėje, tačiau savamokslę drabužių dizainerę I.Raebel sudomino besikeičianti lėlių apranga ir ji pradėjo kolekcionuoti Barbes.

Šio hobio ji atsisakė tik 2002 metais, kai susirgo Alzheimerio liga.

Per daugelį metų Barbėms, tapusioms modeliu, astronaute, gydytoja, gaisrininke ir politike, drabužius kūrė dizaineriai nuo Calvino Kleino iki "Christian Dior".

Barbę 1959 metais sukūrė viena iš JAV žaislų milžinės "Mattel" įkūrėjų Ruth Handler, pavadinusi ją savo dukters vardu. Nuo tada Barbė tapo labiausiai perkama lėle pasaulyje, kurios pardavimų apyvarta per metus sudaro apie 3 mlrd. (8,4 mlrd. litų).

Vėliau atsiradęs jos vaikinas Kenas taip pat buvo pavadintas pagal vieną iš R.Handler vaikų.

Vapsvos juosmens lėlei su 95 skirtingomis profesijomis bei 45 tautybėmis taip pat gaminama gausybė aksesuarų, įskaitant 43 naminius gyvūnus, varijuojančius nuo pudelio iki zebro.