Tačiau tam tikromis sąlygomis seksas gali sukelti baisių pasekmių. Vyrai gali susirgti prostatos vėžiu, moterys – gimdos kaklelio vėžiu.

Neseniai išaiškinta, kad reguliarus lytinis gyvenimas teigiamai veikia protinius sugebėjimus. Tyrinėtojai iš Hamburgo aptiko, kad lytinio akto metu stimuliuojamos smegenų pilkosios medžiagos ląstelės. Reguliarus seksas ilgam laikui išlaiko jų didelį aktyvumą. O nuo intelekto lygio tiesiogiai priklauso gyvenimo trukmė ir kokybė.

Škotų psichologai, ištyrę daugiau nei tris tūkstančius europiečių, priėjo prie išvados, kad aktyvus lytinis gyvenimas smarkiai sulėtina senėjimą. Stebėtojai sakė, kad tie, kurie per savaitę mylisi tris ir daugiau kartų, atrodo dešimčia metų jaunesni už savo bendraamžius. Mokslininkai tai sieja su riebalų kiekio sumažėjimu ir intensyviu endorfinų – medžiagų, turinčių nuskausminamąjį poveikį ir mažinančių nerimą – išsiskyrimu smegenyse.

Tyrinėtojai priėjo prie išvados, kad žmogaus išvaizdą trimis ketvirtadaliais lemia jo gyvenimo būdas (šiuo atveju akcentuojamas lytinis gyvenimas) ir tik ketvirtadaliu – jo genai. Tačiau galima pateikti ir atvirkščią hipotezę: aktyvų lytinį gyvenimą dažniau gyvena patrauklūs žmonės.

Prieš kelerius metus chirurgas Kristianas Bernardas, pirmasis pasaulyje atlikęs širdies persodinimo operaciją, pareiškė, kad seksas yra svarbiausias širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatos veiksnys. Šis ir daugelis kitų principų, kurių laikymasis padeda išsaugoti sveikatą, išdėstyti jo knygoje „50 būdų išsaugoti sveiką širdį“.

Garsaus mediko nuomone, reguliarus seksas – gražiausias, sveikiausias ir maloniausias būdas, padedantis išsaugoti sveikas kraujagysles ir širdį.

Reguliarus lytinis gyvenimas geras, jeigu turite nuolatinį partnerį. Jeigu sąvoką „aktyvus seksas“ suprasite kaip neišrankius ryšius ir dažną lytinių partnerių keitimą, įsivyraus neigiami momentai. Suprantama, visi tai žino. Sifilis, gonorėja ir kitos veneros ligos seniai nieko nebegąsdina. Ką jomis išgąsdinsi, jeigu pirminį sifilį galima išgydyti vos dviem injekcijomis?

Iš tikrųjų, daugelis veneros ligų anksčiau buvo laikomos pavojingomis arba nelabai, jeigu išaiškinamos ankstyvoje stadijoje. Rimtų bėdų gali sukelti netgi tokia „populiari“ liga, kaip chlamidiozė, jeigu ji bus užleista. Šios ligos laiku neišgydžius, galimos sąnarių ir akių komplikacijos. Negalima pamiršti ir sifilio, kuris vis labiau plinta. O virusinių infekcijų – nuo pavojingojo AIDS iki nekaltojo herpeso – iki šiolei nepavyksta iki galo išgydyti.