„Pasaulinė premija už kvailumą“ buvo teikiama jau ketvirtą kartą. Patys nugalėtojai apdovanojimų ceremonijoje, kaip ir kasmet, nedalyvavo.

Iš viso šiemet premijos buvo teikiamos dešimtyje nominacijų. Paties kvailiausio metų žmogaus titulą, į kurį taip pat pretendavo D. Cheney, Irano vadovas Mahmoudas Ahmadinejadas, Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Il, laimėjo teisėjas iš Oklahomos Donaldas Thompsonas. Jis pagarsėjo paaiškėjus, kad mažiausiai teismo posėdžiuose neretai naudodavo penio padidinimo įrankį. Dviejose iš šių trijų bylų buvo tiriami nužudymai. Dabar šis teisėjas pats atsidūrė kolegų akiratyje.

Premiją už patį kvailiausią metų posakį gavo advokatas Harry Whittingtonas, pareiškęs: „Mano šeima ir aš labai gailimės, kad viceprezidentas D. Cheney bei jo šeima turėjo tai patirti“. Šiuos žodžius teisininkas ištarė po to, kai viceprezidentas per medžioklę žiemą netyčia šovė jam į veidą.

Į šią premiją, be taip pat pretendavo senatorė Hillary Clinton, sukritikavusi šiuolaikinius vaikus: „Jie įsivaizduoja, kad darbas tėra žodis iš keturių raidžių (turimas omenyje populiarus angliškas keiksmažodis – DELFI)“. Apdovanojimų organizatoriams užkliuvo ir aktoriaus Melo Gibsono klausimas vienai Malibu seržantei, kuri sulaikė jį už vairavimą išgėrus: „Į ką tu įsivaizduoji žiūrinti, meilute?“

Pačiu idiotiškiausiu metų poelgiu pripažinta minėta D. Cheney medžioklė, kurios metu jis sužeidė savo bičiulį advokatą. Šis pareigūnas aplenkė Prancūzijos futbolo rinktinės kapitoną Zinedine Zidane, kuris per Pasaulio čempionato varžybas smūgiavo galva italui Marco Materazzi, Danijos laikraštį „Jyllands-Posten“, kuriame išspausdintos Mahometo karikatūros sukėlė tarptautinį skandalą, pačius protestuotojus dėl islamo pranašo įžeidimo ir popdainininkę Britney Spears, kuri važiavo dideliu greičiu ant kelių laikydama savo kūdikį.

Žmogumi, kuris idiotišką situaciją pavertė dar idiotiškesne, pripažintas amerikietis Nickas Flynnas, sugebėjęs muziejuje sudaužyti tris kiniškas Cino dinastijos valdymo laikais pagamintas vazas. Užuot atsiprašęs, šis neranguolis sukritikavo muziejaus vadovybę už prastą eksponatų apsaugą. Į apdovanojimą taip pat pretendavo M. Gibsonas, sulaikytas vairuojantis išgėręs ir pasiūlęs nusišlapinti ant areštinės grindų, B. Spears, dukart vos neišmetusi savo kūdikio iš rankų ir po to papasakojusi apie tai televizijai, G. W. Busho administracija dėl situacijos Irake ir D. Cheney, kuris nieko neinformavo, kad sužeidė kitą medžiotoją.

Premija už elgesį, labiausiai neatitinkantį situacijos, skirta G. W. Bushui, kuris įveikė savo pirmtako Billo Clintono žmoną Hillary, dainininką Michaelą Jacksoną, Irano prezidentą M. Ahmadinejadą ir aktorių Tomą Cruise.

Pačiu kvailiausiu metų filmu pripažintas „Esminis instinktas – 2“, įveikęs juostas „Da Vinčio kodas“, „Greiti ir įsiutę: Tokijo lenktynės“, „Hostelis“ bei „Žudikas kūdikio veidu“.

Nemokšiškiausiai pasielgusia žiniasklaidos priemone tapo JAV televizijos kanalas „Fox News“, aplenkęs net minėtą Danijos laikraštį.

Premija už patį kvailiausią grasinimą visai gyvybei Žemėje skirta naftos pramonei. Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuota Šiaurės Korėjos vyriausybė, Izraelio vyriausybė ir „Hezbollah“, Iranas ir ginklų pramonė.

Specialus prizas už pačius kvailiausius G. W. Busho žodžius, savaime suprantama, skirtas pačiam JAV prezidentui už frazę: „Brownie, darbas jūsų rankose tiesiog tirpsta“, adresuotą Federalinės nepaprastųjų situacijų agentūros vadovui Michaelui Brownui, turėjusiam pasirūpinti uragano padarinių likvidavimu.

Šiam prizui taip pat buvo nominuotos JAV vadovo frazės „Viskas priklauso nuo manęs, ir aš sprendžiu, kas yra geriausia“, „Rasti tuos, kurie kelia mums pavojų ir pašalinti juos iš šio kelio, yra mūsų šalies interesas“, "Oho! Brazilija yra didelė“, ištarta po to, kai šios šalies prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva svečiui pademonstravo Brazilijos žemėlapį.

Organizatoriams įstrigo iš šie žodžiai: „Peteri, ar tu ir toliau žadi klausinėti taip „tamsiai“?“, adresuoti neregiui žurnalistui Peteriui Wallstenui. Vėliau G.W. Bushas atsiprašė, pasiteisinęs, kad nežinojo apie žurnalisto negalią, ir pareiškęs, kad mėgdamas įgelti žiniasklaidai, „kitą kartą panaudosiąs kitą adatą“.

Kvailiausia 2006 metų mada pripažinta „žmonių žudymas dėl Dievo“. Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuotas Trečiasis pasaulinis karas, realybės šou, žmonių žudymas.

Apdovanojimas už ilgus metus besitęsiantį kvailumą skirtas Artimiesiems Rytams.