Vilniaus rajono Rastinėnų sodų bendrijoje praėjusį šeštadienį dėl plaučių uždegimo mirusios keturių mėnesių mergaitės tėvų teigimu, vaikas buvo sveikas ir prižiūrėtas.

Tačiau soduose, netoliese gyvenantis vyriškis parašė skundą Vaiko teisių apsaugos kontrolierei, jog dar rugpjūtį kelis kartus kreipėsi į Vilniaus rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybą, nurodydamas, kad viename iš namų, kur nuolat girtaujama, gyvena kūdikis, kuris, vyro nuomone - neprižiūrimas.

Po šio skundo, Vaiko teisių apsaugos kontrolierės įstaiga ėmėsi aiškintis, ar Vilniaus rajono vaiko teisių apsaugos tarnyba tinkamai reagavo į piliečio skundą. Kaip „Panoramai“ sakė Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, Vilniaus rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, greičiausiai, nesiėmė jokių priemonių.

Vilniaus rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja teisinasi, kad jos darbuotojams kartu su policijos pareigūnais nepavyko rasti kaimyno pateiktame pranešime nurodyto namo ir pripažino nesiaiškinę su skundą rašiusiu vyru, kur gyvena minėta šeima.

Tik gavę Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos darbuotojos pranešimą apie vaikelio mirtį, darbuotojai pagal detalesnius nurodymus surado šeimą.

Radus mirusio vaiko motiną, išsiaiškinta, jog Raudonojo kryžiaus ligoninėje gimęs neišnešiotas kūdikis net nebuvo užregistruotas. Trečiadienį vaiko gimimas įregistruotas, sutvarkyti su laidotuvėmis susiję dokumentai.

Šaltinis
Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją