Priimti kūrybinius sprendimus ir kokybiškai įgyvendinti sumanymus dirbtuvių dalyviams padės įvairių meno sričių ekspertai.

Jauniesiems menininkams talkins grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Svaras, reklaminės agentūros „Leo Burnett“ atstovai Robertas Skiauteris, Justinas Čekuolis ir Dagnė Vildžiūnaitė, žurnalo „Pravda” redaktorė.

Sukurtus produktus paskutinę kūrybinių dirbtuvių dieną vertins interneto vartuose Ideecafe.com publikuojamų darbų kritikai. Foto ir video darbų ekspertas, Lietuvos fotomeninkų sąjungos narys Tadas Šarūnas, muzikinės kūrybos ekspertas, grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara, literatūros darbų vertintoja rašytoja, žurnalistė Rasa Drazdauskienė, kūrybinių idėjų ekspertas, Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys.

„Manau, kad tokie jaunimo kūrybiniai subūrimai yra labai vertingi ir reikalingi. Tai - neįkainojama patirtis. Pats norėčiau turėti daugiau galimybių dalyvauti panašiuose projektuose, kur galėčiau su bendraminčiais įgyvendinti kūrybines idėjas”, - teigė dirbtuvėse jaunuosius menininkus kuruosiantis Svaras.

IdeeCafe dirbtuvėse norą dalyvauti pareiškė ir dainininkė Jurga Šeduikytė. Ši tema Jurgai pasirodė itin patraukli, todėl organizatoriai mielai sutiko meninkę priimti į kūrybines dirbtuves.

Pasibaigus dirbtuvėms, jose sukurtus kūrinius ketinama pristatyti ir viešojoje erdvėje ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.