Antroje vietoje liko "Mis Panama" Justine Pasek, o "Mis Kinija" Ling Zhuo užėmė trečią vietą. Kinija, daugiausia gyventojų turinti valstybė pasaulyje, šiame konkurse dalyvavo pirmą kartą.

Laimėtojos buvo paskelbtos pasibaigus Puerto Riko sostinėje San Chuane vykusiam konkursui, kurio metu, be kitų užduočių, dalyvėms teko pasirodyti scenoje su maudymosi kostiumėliais ir vakarinėmis suknelėmis.

Konkursas šioje Jungtinėms Valstijoms priklausančioje Karibų teritorijoje buvo surengtas jau antrus metus iš eilės, nes jos atstovė Denise Quinones (Denis Kinones), visų Puerto Riko gyventojų džiaugsmui, pernai buvo išrinkta gražiausia moterimi Visatoje.

Deimantais ir perlais žibančia karūna karūnuota 24 metų O.Fiodorova, kuri vilkėjo gražiai krintančią baltą suknelę, plačiai šypsodamasi siuntė žiūrovams oro bučinius.

Galutinį rezultatą lėmė penkių konkurso finalininkių atsakymai į klausimus. Tarp jų ir į klausimą, kuris buvo užduotas visoms pretendentėms: "Kada jus raudonuojate?".

"Kai kalbu ne tai, ką reikia", - atsakė teisę baigusi O.Fiodorova, prajuokindama daugiau kaip šešis tūkstančius konkursą stebėjusių žmonių, susirinkusių perpildytuose "Robert Clemente Coliseum" rūmuose.

Iš Pskovo kilusi milicijos leitenantė O.Fiodorova dirba Rusijos Vidaus reikalų ministerijoje, be to, mokosi VRM Sankt Peterburgo universiteto aspirantūroje. Ji mėgsta tinklinį ir sako norinti turėti savo teisininkų firmą bei tapti mama.

Tik bikiniais pasipuošusių gražuolių vaikščiojimas po sceną gali atrodyti atgyvena, nes daugelis šiuolaikinių moterų pripažinimo siekia darydamos profesinę karjerą. Tačiau organizatoriai skelbia iešką talentingų ir ambicingų merginų, kurios gali pasitarnauti geram tikslui, o ne tik puikuotis tobulu kūnu ir plačia šypsena.

Naujoji "Mis Visata" metus gaus atlyginimą (250 tūkst. JAV dolerių - beveik milijoną litų), galės nemokamai naudotis butu Niujorke, daug keliaus ir dalyvaus įvairiuose projektuose bei renginiuose, kurių daugelis bus skirti rinkti lėšas AIDS tyrimams.

D.Quinones trečiadienį vakare paskutinį kartą pasirodė kaip "Mis Visata", o žiūrovai ją sveikino audringais plojimais.

Kasmetinį konkursą, kurį pirmą kartą, 1952-aisiais Kalifornijos paplūdimyje, surengė maudymo kostiumėlius siuvanti kompanija, organizuoja "Miss Universe Organization", priklausanti magnatui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) ir televizijai CBS.

Konkursą, kaip visada, stebėjo ir pats D.Trumpas. Organizatoriai apskaičiavo, kad šiemet renginį pamatė 600 mln. televizijos žiūrovų 176 valstybėse ir teritorijose.

Dalyvės į San Chuaną susirinko prieš tris savaites - repetavo, fotografavosi ir dalyvavo pagalbiniuose konkursuose, tarp jų - nacionalinio kostiumo konkurse, atskleidusiame nežabotą dizainerių fantaziją. Per pradinius konkursus iš 75 gražuolių buvo išrinktos 10, bet jų pavardės buvo paskelbtos tik prasidėjus baigiamajam vakarui.

Vėliau iš tų dešimties buvo išrinktos penkios finalininkės, kurioms teko pademonstruoti žaibišką nuovoką ir plieninius nervus - per kelias sekundes atsakyti į pateiktus klausimus ir tuo pačiu parodyti savo sąmojį bei stilių.

Audringų plojimų sulaukė 22 metų Panamos atstovė J.Pasek, kurios buvo paklausta, kokiai kitai šaliai ji norėtų atstovauti. "Man patiktų atstovauti Puerto Rikui, - atsakė ji. - Esu labai dėkinga šiam žavingam kraštui".

Paklausta, ką iš savo gyvenimo norėtų dar kartą pamatyti vaizdajuostėje, o ką - ištrintų, O.Fiodorova, kuri kalbėjo rusiškai, linksmai atsakė: "Norėčiau, kad mano gyvenimas būtų parodytas nuo pradžios iki pabaigos".

Ketvirtąją vietą užėmė Pietų Afrikos Respublikos atstovė Vanessa Carreira (Vanesa Kareira), o penktąją - "Mis Venesuela" Cynthia Lander Zamora. Prie šventiškos vakaro atmosferos prisidėjo "Mis Ekvadoro" Isabel Ontanedos Pinto šeima, atsivežusi 3 tūkst. rožių ir išdalijusi jas moterims, atėjusioms pasižiūrėti konkurso.

51-ąjį konkursą "Mis Visata" vedė aktorė ir manekenė Daisy Fuentes (Deizi Fuentes) ir buvęs Nacionalinės amerikietiškojo futbolo lygos žaidėjas Philas Simmsas, jame taip pat dalyvavo Puerto Riko salsos žvaigždė, "Grammy" laureatas Marcas Anthony.