Kaip BNS informavo Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko atstovė spaudai Ramunė Sakalauskaitė, Konferencijos nariais tapo Danijos aukščiausiais teismas bei Juodkalnijos ir Serbijos konstituciniai teismai.

Dar du konstituciniai teismai - Olandijos ir Izraelio - irgi buvo pareiškę norą tapti Konferencijos nariais, tačiau nepriimti, kadangi pagal savo kompetencijas neatitiko organizacijos nariams keliamų reikalavimų.

Vilniuje vykstančiame posėdyje, kuriame dalyvauja 33 šalių konstitucinių ir aukščiausiųjų teismų pirmininkai bei teisėjai, taip pat ketinama aptarti bendradarbiavimą su Europos Tarybos komisija "Demokratija per teisę", kuri telkia autoritetingus konstitucinės teisės ekspertus, padeda valstybėms spręsti konstitucines problemas.

Pirmininkų susirinkimo dalyviai apsispręs ir dėl būsimojo Konferencijos keturioliktojo kongreso datos ir jame nagrinėsimos temos. Šis kongresas bus surengtas 2008 metais Lietuvoje.

Ketvirtadienį Vilniuje vyksiantis susirinkimas, kuriam pirmininkauja Lietuvos KT vadovas Egidijus Kūris, yra aukščiausioji 1972 metais Dubrovnike, Kroatijoje įkurtos Europos valstybių konstitucinius ir kitus teismus, vykdančius konstitucinę kontrolę, vienijančios organizacijos institucija. Ketvirtadienį Konferenciją papildžius trims naujiems nariams, ji vienija 39 Europos valstybių konstitucinius teismus.

Pirmininkauti Konferencijai Lietuvos KT buvo išrinktas 2005 metais Nikosijoje, Kipre vykusiame tryliktajame kongrese.

Rotacijos principu Konferencijai trejus metus vadovauja vienas iš teismų - Konferencijos narių.

Konferencijos nariu Lietuvos Konstitucinis Teismas tapo 1997 metais.

Iš Vidurio ir Rytų Europos šalių, be Lietuvos, Konferencijai yra pirmininkavę tik Vengrijos Konstitucinis Teismas ir Lenkijos Konstitucinis Tribunolas.