Visi 3 naujieji stalo kompiuteriai – “Evo 510 Desktop”, “Evo D510 Ultra-slim Desktop” ir “Evo D310 Desktop” – yra gaminami naujo “Intel 845G” mikroschemų rinkinio su “Intel Extreme Graphics” grafikos posisteme pagrindu. Ši integruota grafikos posistemė pasiekia našumą, prilygstantį savarankiškų 32 MB vaizdo plokščių našumui – tai 4-5 daugiau nei ankstesnės kartos integruotų vaizdo posistemių našumas, skelbiama pranešime spaudai.

“Evo 510” kompiuteriuose integruotos įvairios spartą didinančios naujos technologijos, tokios kaip DDR atmintis ir USB 2.0 jungtis, kurios yra 40 kartų spartesnės nei iki šiol naudotos USB 1.1 jungtys. Be to, “Evo 510” kompiuteriai gali būti gaminami su papildoma “MultiBay” technologija, leidžiančia lengvai keisti išorinius kompiuterių diskavedžius. Šiuo metu “MultiBay” gali būti naudojama su 24x CD-ROM, 8x DVD-RW, 20 GB kietuoju disku ir 8x CD-RW ir leidžia šiais diskais keistis tarp visų “Evo D510” stalo kompiuterių ir kai kurių “Evo” nešiojamų kompiuterių.

Naujieji “Evo D510 Ultra-slim Desktop” kompiuteriai išsiskiria kompaktišku dydžiu, integruotomis bevielio ryšio galimybėmis ir tyliu darbo režimu. Šie kompiuteriai yra 75 procentais kompaktiškesni nei standartiniai stalo kompiuteriai, turi įdiegtas “MultiPort” bevielio ryšio ir “MultiBay” diskavedžių keitimo technologijas bei yra vieni tyliausiai veikiančių rinkoje.

“Evo D300” serijos stalo kompiuteriai skirti taupesniems. Kaip ir brangesni “Evo” modeliai naujai pristatytas “Evo D310” naudoja “Intel 845G” mikroschemų rinkinį, DDR atmintį ir USB 2.0 jungtis.

Kartu su naujaisiais stalo kompiuteriais, HP taip pat pristatė pirmąjį “Evo” serijos nešiojamą kompiuterį. “Evo Notebook N800”, kuriame įdiegtas “Intel Pentium 4-M” procesorius, “ATI Mobility Radeon 7500” vaizdo posistemė, DDR atmintis ir USB 2.0 jungtis. Nešiojamasis tamsiai pilkos ir sidabro spalvos korpuso kompiuteris turi 15 colių TFT ekraną.

Visi naujieji pristatomi kompiuteriai priklauso “Evo” produktų serijai, kurią HP perėmė iš “Compaq”. Ši serija apima įvairius verslo kompiuterius – nuo stalo iki nešiojamųjų kompiuterių. Pirmą kartą “Evo” serija buvo pristatyta daugiau nei prieš metus. Per šį laikotarpį “Evo” gavo 37 spaudos ir ekspertų apdovanojimus, įskaitant “Comdex – Best of Show” ir “CES – Best of Show”.

Naujuosius “Evo” stalo ir nešiojamus kompiuterius Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bus galima įsigyti jau nuo birželio vidurio.