Antradienio vakarą iš Sidnėjaus sugrįžo Lietuvos neįgalūs sportininkai, dalyvavę parolimpinėse žaidynėse ir iškovoję tris medalius - du sidabro bei vieną bronzos. Vilniaus oro uoste parolimpiados prizininkai ir jų treneriai buvo apjuosti garbės juostomis, sportininkus sveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovai, aukščiausių šalies institucijų atstovai.

Kaip žinoma, Sidnėjuje sidabro medalius iškovojo disko metikas Rolandas Urbonas (treneris Jonas Burakovas) ir vyrų golbolo rinktinė - Genrikas Pavliukianecas, Marius Zibolis, Egidijus Biknevičius, Arvydas Juchna bei Algirdas Montvydas (treneris Zenonas Bajarūnas). Bronzos medalį pelnė bėgikas Kęstutis Bartkėnas (treneris Alfonsas Buliuolis).

Įvertinimas

"Atsižvelgiant į tai, kaip buvo rengtasi žaidynėms, mūsų parolimpiečiai pasirodė labai gerai", - teigė Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas. Anot jo, mūsų neįgalūs sportininkai varžyboms rengėsi kaip mėgėjai, o kiti - kaip profesionalai.