Lietuvos nacionalinio dramos teatro kūrybos 60-mečio spektaklyje vaidino ir dabartiniai teatro aktoriai, ir jų kolegos iš kitų teatrų, ir veteranai, prabilę iš dokumentinio filmo ekrano. Nebuvo pamiršti ir tie, kurių scenoje paprastai nematome, kurie kukliai dirba užkulisiuose, buhalterijoje, tvarko teatro rekvizitą.

Atėjo ir tie, kurie kažkada garsino teatro vardą. Brangius, bet jau išėjusius Anapilin teatro žmones priminė režisieriaus Juozo Javaičio iš archyvinių juostų sulipdytas dokumentinis filmas.

Faktai

Lietuvos nacionalinis dramos teatras įkurtas 1940 m. kaip Vilniaus valstybinis teatras, vėliau tą pavadinimą ne kartą keitęs. Pirmą trupę sudarė Kauno valstybės ir Šiaulių dramos teatro aktoriai. Pirmasis teatro direktorius ir meno vadovas buvo Romualdas Juknevičius. Čia yra dirbę režisieriai Juozas Rudzinskas, Vytautas Čibiras, Henrikas Vancevičius, Algirdas Lapėnas, nemažai lietuvių klasikos veikalų pastatė aktorė ir režisierė Kazimiera Kymantaitė. Pastaraisiais dešimtmečiais įdomių spektaklių žiūrovai sulaukė iš režisierių Irenos Bučienės ir Rimanto Tumino.

Teatro metraštyje - daug puikių, žiūrovų dėmesio sulaukusių spektaklių, garsių įvairių kartų aktorių pavardžių: Mečys Chadaravičius, Galina Jackevičiūtė, Stepas Jukna, Petras Zulonas, Monika Mironaitė, Henrikas Kurauskas, Arnas Rosenas, Juozas Rygertas, Jonas Kavaliauskas, Juozas Meškauskas, Vytautas Tomkus, Laimonas Noreika ir dar daug kitų.