Žaidimas "Gatvių karai" (StreetWars), interneto svetainėje apibūdinamas kaip "trijų savaičių trukmės, 27 valandas per parą trunkantis žudynių vandens šautuvais turas", Didžiosios Britanijos sostinėje prasideda antradienį.

Ši atrakcija jau vyko Niujorke, Los Andžele, Vankuveryje ir Vienoje. Joje dalyvaujantys žaidėjai pagal turimą aprašą vaikosi taikinius ir juos radę "pašalina" apipurkšdami vandeniu.

Tačiau pasipiktinę policininkai teigia, jog mieste pasirodžius įtartinai atrodantiems žmonėms, ginkluotiems į tikrus šautuvus panašiais ginklais, gali pasipilti įspėjimai apie teroristus, juolab kad pernai per keturių savižudžių išpuolius miesto transporto sistemoje žuvo 52 žmonės.

"Žmonių, besinešančių į tikrus panašius ginklus, vaizdas Londono metro sistemoje praėjus metams po tragiškų 2005-ųjų liepos įvykių keleiviams ir darbuotojams tikrai sukels baimę", - teigiama Didžiosios Britanijos transporto policijos pareiškime.

Pareigūnai įspėjo nepasigailėsiantys nė vieno žaidėjo, dėl kurio kils rūpesčių.

Žaidimą sukritikavo ir Londono Skotland Jardas, pasak kurio, ši atrakcija gali atitraukti gausias pareigūnų pajėgas nuo svarbesnių reikalų. "Iš pažiūros nekaltas pokštas gali baigtis tuo, kad ginkluotiems pareigūnams teks reaguoti į situaciją, apie kurią bus pranešta kaip apie keliančią pavojų gyvybei", - sakė atstovas.