Sūrskis:
Ne, žymiai baisiau. Uspaskichas sėdi Urdomoj ir knygą
.

Mauzeris: Tai čia jau Rusijos rašytojai turi pergyventi dėl naujo nario.

Sūrskis: Tai gal jis lietuviškai rašo?

Mauzeris: Baik tu. Jis lietuviškai rašo su baisiu akcentu. Niekas nesupras. Kaži apie ką ta knyga?

Sūrskis: Apie gyvenimą. Seksas, korupcija ir vandens motociklai. Atominis derinys. Garantuotas bestseleris.

Mauzeris: O koks knygos užvadinimas?

Sūrskis: Koks nors tradicinis. Pavyzdžiui, „Su kuo valgyta ikra“, „Cukriniai agurkėliai“ arba „Kėdainių pokeris“.

Mauzeris: Ne, tai čia neoriginalu. Skaitau, kad pavadinimas bus „Durnių partijos laivas“ arba „Otkato fronte nieko naujo“.

Sūrskis: Aš tai skaitau, kad jis savo knygą pavadins, kaip Paolo Koeljo – „Alchimičinimas“ – Šviesos riteris Viktoras prie Pedros upės su kitais pedrilom sėdėjo verkdamas.

Mauzeris: O gal viskas paprasčiau? Gal jis rašo kulinarinį vadovėlį, kaip marinuoti agurkus? Visą teisybę parašys. Kaip A.Paulauskui pastatė namą iš agurkų. Kiek marinato sunaudojo V.Adamkaus rinkimų kampanijoj.

Sūrskis: Ką mes čia spėliojam. Knyga bus: „Slaptieji prokuratūros apklausos protokolai“. O honoraras bus 6 metai pataisos darbų su tiražo konfiskacija.

Mauzeris: O, tarp kitko, dabar, kai Viktoras slapstosi, R.Vilkaitis su K.Prunskiene lanko savo krikšto vaiką?

-----------------------------------

Mauzeris: Ką gi, ką gi, ką gi, mielas politoglote kolega, privalome aptarti naujos vyriausybės moralines ir dalykines savybes.

Sūrskis: Jo, jo. Čia negali delsti. Pavėluosi aptart, o Seimas, neduok dieve, vyriausybę patvirtins.

Mauzeris: Ką tamsta galvotum apie pilietininkus?

Sūrskis: Pilietininkai – čia pasakyta su dideliu avansu. Daktaras, katras vadovavo Naujagimių plikinimo ligoninei, kaži ar vertas būti sveikatos ministru.

Mauzeris: Jo, čia vyriausybinio lygio nesąmonė. O kaip, tamstai, P.Baguška?

Sūrskis: Teigiamai. Žmogus, dirbęs paruošų kontoroj. Toks jau neapsvers. Jau pas tokį Temidą svarstyklės tikrai neužrištom akim.

Mauzeris: Dėl ko širdis dainuoja, tai dėl P.Vaitiekūno. Gal žmogus galų gale taps ministru. O tai vis suvedžiodavo kaip jauną paną ir pamesdavo.

Sūrskis: Man ir R.Žakaitienės kandidatūra solidžiai atrodo. Trakų rajono vartotojų kooperatyvo juriskonsultė, Kibininės advokatė vadovaus visam Lietuvos mokslui ir švietimui.

Mauzeris: Man ir V.Blinkevičiūtė labai patinka. Aš mokykloje buvau jaunųjų turistų būrelio narys, tai politiniams turistams jaučiu simpatiją.

Sūrskis: O socdemai vis tiek negražiai elgiasi. Tik P.Čėsna išasfaltavo kelią A.Brazauskui iki sodybos ir socdemai iš pavydo jį nuėmė. Ačiū tau, P.Čėsna, tu jau daraisi pavojingas. Per daug A.Brazauskui lendi į....į....į.... sodybą.

Mauzeris: O kaip skaitai – R.Šukys, kai taps Vidaus reikalų ministru, nesikiš į A.Zuoko bylas?

Sūrskis: Jokiais būdais. Jis tik du metus dirbo A.Zuoko įmonės juristu. Jie beveik vienas kito nepažįsta. Tik iš matymo. Tai, apibendrinant, G.Kirkilo vyriausybę vertinčiau teigiamai.

Mauzeris: Jo, trejetas irgi teigiamas pažymys.

Norite pasiūlyti idėjų "Dviračio šou"? Rašykite - dviratis@lnk.lt