Per artimiausius penkerius metus reikalingiausi bus technologijos ir fizinių mokslų studijų sričių magistrai. Socialinių mokslų magistrai taip pat paklausūs.

Studiją atliko VšĮ ,,Viešosios politikos ir vadybos institutas“ sudaryta ekspertų grupė.

Atlikus tyrimus buvo prieita ir prie kitų išvadų. Studija atskleidė, kad magistrantūros studijų programos nepakankamai siejamos su darbo rinkos poreikiais; trečdalis magistrų patiria sunkumų integruodamiesi į darbo rinką (daugiausia humanitarinių mokslų ir meno magistrantūros absolventų); daugelyje aukštųjų mokyklų nėra nuolatinio magistrantų konsultavimo apie jų perspektyvas darbo rinkoje sistemos; universitetų ir darbdavių bendradarbiavimo gerinant magistrantūros studijų kokybę galimybės neišnaudotos.

Studijos išvados ir rekomendacijos turėtų sudominti visus suinteresuotuosius magistrantūros studijų tobulinimu Lietuvos universitetinėse aukštosiose mokyklose. Jomis bus remiamasi kituose projekto etapuose rengiant pasiūlymus dėl racionalaus magistrantūros studijų programų išdėstymo valstybiniuose Lietuvos universitetuose, koreguojant esamą magistrantūros studijų programų vertinimo metodiką ir rengiant naują magistrantūros studijų programų kūrimo metodiką.

Studijos pirkimo konkursą organizavo projekto „Magistrantūros studijų sisteminimas“ partneris - Lietuvos mokslo taryba.