Savaitraštis "Die Zeit" paskelbė oficialiame Vokietijos kariškių archyve Freiburge rastų dokumentų ištraukas. Viename plane buvo numatyta už Atlanto 60-čia laivų nusiųsti 100 tūkst. kareivių.

Vokietijos karinio jūrų laivyno leitenantui Eberhardui von Mantey 1897 metais, kilus amerikiečių ir vokiečių konfliktui dėl Ramiojo vandenyno, buvo pavesta parengti invaziją į Jungtines Valstijas.

"Wilhelmas II norėjo kolonijų ir karinių bazių visame pasaulyje, - rašoma savaitraštyje. - Jungtinės Valstijos vis dažniau stojo kaizeriui ant kelio".

E.von Mantey užduotis buvo rasti būdą priversti Jungtines Valstijas pasirašyti sutartį, kuri leistų Vokietijai laisvai viešpatauti Ramiajame ir Atlanto vandenynuose. Jis atmetė jūrų blokados bei jūrų mūšio galimybes ir suplanavo invaziją į JAV šiaurės rytus.

"Tai Amerikos branduolys. Čia Amerikai galima efektyviausiai smogti ir taip lengviausiai priversti ją pasirašyti taikos sutartį", - rašė E.von Mantey. Pasak jo, Amerikos kareivių moralė buvo smukusi.

Vėliau šie planai buvo 10 metų perdarinėjami. Jungtinių Valstijų, esančių už 3 tūkst. jūrmylių, puolimą skeptiškai vertino Alfredas von Schlieffenas, kuris Pirmojo pasaulio karo metais planavo Vokietijos invaziją į Prancūziją.